Svogūnų pyragas

Svogūnų pyragas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Kvietiniai miltai, 350 gramų
  • Pienas, 6 valgomieji šaukštai
  • Aliejus, 6 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:

Įdarui reikės:
1 kg. svogūnų
100 g. nerūkyto kumpio
2 v.š. aliejaus arba sviesto
1 v.š. kmynų
400 g. grietinės
3 kiaušiniai
200 g. varškės
druskos
pipirų
muskato riešuto

Suplakite kiaušinius kartu su pienu ir aliejumi, įdekite druskos ir miltų. Išminkykite vienalytę tešlą.

Nuluptus svogūnus supjaustykite griežinėliais, kumpį - kubeliais. Kumpį pakepkite aliejuje, paskui sudekite svogūnus ir troškinkite 5 min., pagardinkite kmynais.

Suplakite grietinę su kiaušiniais ir varške, pagardinkite druska, pipirais ir muskato riešutu. Supilkite visą masę į svogūnus.

Plonai iškočiokite tešlą ir įdėkite ją į skardą (naudokite kepimo popierių). Ant tešlos sudekite svogūnų masę ir įdekite į orkaitę 30 min. (temperatūra 180-200 laipsnių).

Receptą atsiuntė: Liubaska
» Rašyti komentarą