Svogūnų pyragas

Svogūnų pyragas
Svogūnų pyragas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Svogūnai, 6 vienetai
  • Miltai, 1 stiklinė
  • Grietinė, 100 mililitrų
  • Pienas, 6 valgomieji šaukštai
  • Lukštentos saulėgrąžos, arba šalavijo sėklų, 5 valgomieji šaukštai
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Aliejus, kepimui, 3 valgomieji šaukštai
  • Kepinių margarinas, arba sviesto, 45 gramai
  • Aguonos, 1 valgomasis šaukštas
  • Kepimo milteliai, 1.5 arbatinio šaukštelio
  • Maltas muskatas, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Druska, 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:
  1. Svogūnus supjaustyti pusžiedžiais, pakepinti ant aliejaus keptuvėje, kol pasidarys skaidrūs, užberti druskos.

  2. Į prasijotus miltus įberti kepimo miltelius, druskos, sudėti pasmulkintą margariną, įpilti 6 v.š. pieno, išminkyti, kol nelips prie rankų.

  3. Iškočioti lakštą tokio dydžio kaip kepimo forma, įdėjus suformuoti kraštelius.

  4. Sudėti atvėsintus keptus svogūnus.

  5. Užpilui suplakti kiaušinį su grietine, žiupsneliu druskos, įtarkuoti muskato riešuto. Užpilti svogūnus, užberti aguonas, saulėgrąžas.

  6. Kepti orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje 40 min.

Porcijų skaičius: 6
Receptą atsiuntė: Audronė
» Rašyti komentarą