Svogūnų pyragas

Svogūnų pyragas
Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Svogūnai, 6 vienetai
- Miltai, 1 stiklinė
- Grietinė, 100 mililitrų
- Pienas, 6 valgomieji šaukštai
- Lukštentos saulėgrąžos, arba šalavijo sėklų, 5 valgomieji šaukštai
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Aliejus, kepimui, 3 valgomieji šaukštai
- Kepinių margarinas, arba sviesto, 45 gramai
- Aguonos, 1 valgomasis šaukštas
- Kepimo milteliai, 1.5 arbatinio šaukštelio
- Maltas muskatas, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Druska, 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 6
Svogūnus supjaustyti pusžiedžiais, pakepinti ant aliejaus keptuvėje, kol pasidarys skaidrūs, užberti druskos.
Į prasijotus miltus įberti kepimo miltelius, druskos, sudėti pasmulkintą margariną, įpilti 6 v.š. pieno, išminkyti, kol nelips prie rankų.
Iškočioti lakštą tokio dydžio kaip kepimo forma, įdėjus suformuoti kraštelius.
Sudėti atvėsintus keptus svogūnus.
Užpilui suplakti kiaušinį su grietine, žiupsneliu druskos, įtarkuoti muskato riešuto. Užpilti svogūnus, užberti aguonas, saulėgrąžas.
Kepti orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje 40 min.
» Rašyti komentarą