Svogūninė duona

Svogūninė duona
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukrus, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Juodieji pipirai, grūsti, 1 arbatinis šaukštelis
  • Kalendra, 1 arbatinis šaukštelis
  • Svogūnai, 4 vienetai
  • Ruginiai miltai, 500 gramų
  • Kvietiniai miltai, su sėlenomis, 250 gramų
  • Vanduo, 550 mililitrų
  • Druska, 4 arbatiniai šaukšteliai
  • Aliejus
  • Mielės, šviežios, 50 gramų
Gaminimo instrukcija:

Stiklinėje šilto vandens ištirpinti cukrų ir mieles, palaikyti 10 min.
Dubenyje sumaišyti miltus, druską, pipirus, kalendrą, mieles ir likusį šiltą vandenį. Išmaišyti ir išminkyti tešlą.
Padaryti iš tešlos kamuolį, patepti viršų vandeniu ir palaikyti šiltoje vietoje 1 val.
Svogūnus smulkiai supjaustyti ir apkepinti aliejuje iki rudos spalvos. Pakepintus svogūnus sudėti ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.
Stalą pabarstyti miltais ir dar kartą išminkyti tešlą, į ją sudedant svogūnus.
Suformuoti 4 kepaliukus, uždengti rankšluosčiu ir dar palaikyti 30 min.
Apipurkšti vandeniu kepaliukų viršų ir kepti 250 laipsnių orkaitėje 10 min. Po to sumažinti temperatūrą iki 200 laipsnių ir kepti apie 30 min.

Receptą atsiuntė: Verutė
» Rašyti komentarą