Sviestinė pynė su abrikosais ir razinomis

Sviestinė pynė su abrikosais ir razinomis
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Abrikosai, džiovinti, 100 gramų
  • Cukrus, 70 gramų
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Kiaušiniai, tryniai, aptepimui, 1 vienetas
  • Kvietiniai miltai, 500 gramų
  • Pienas, aptepimui, 2 valgomieji šaukštai
  • Pienas, šiltas, 200 mililitrų
  • Druska
  • Sviestas, 60 gramų
  • Razinos, 50 gramų
  • Mielės, sausos, 8 gramai
  • Citrinos žievelė, 1 vienetas
Gaminimo instrukcija:

Sumaišykite miltus, mieles, druską ir cukrų.
Ištirpinkite sviestą šiltame piene. Supilkite į miltų mišinį kartu su kiaušiniais ir citrinos žievele. Išmaišykite tešlą ~ 10 min., kad ji taptų minkštutė.
Padarykite iš tešlos „kamuolį“ ir palikite šiltoje vietoje valandai.
Po valandos susmulkinkite džiovintus abrikosus, sumaišykite su razinomis ir įdėkite į tešlą, gerai išmaišykite ir palikite dar 30 minučių, kad gerai pakiltų.

Padalinkite tešlą į 3 dalis, ant miltais pabarstyto paviršiaus padarykite (iškočiokite) apie 30-40 cm ilgio juostelės. Iš jų supinkite kasytę ir padėkite ant kepimo popieriumi padengtos skardos. Palikite dar 15 minučių.

Pynutės viršų patepkite kiaušinio tryniu, sumaišytu su 2 šaukštais pieno. Kepkite įkaitintoje orkaitėje (190 ° C) apie 35 min., iki auksinės rudos spalvos. Palikite atvėsti ant grotelių.

SkAnAuS!

Receptą atsiuntė: Irina
» Rašyti komentarą