Šventinis zuikis su putpelių kiaušiniais

Šventinis zuikis su putpelių kiaušiniais
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Česnakai, 2
  • Juodieji pipirai
  • Morkos, 1 vienetas
  • Petražolės
  • Svogūnai, 1 vienetas
  • Kiaulienos faršas, 1 kilogramas
  • Kiaušiniai, putpelių, 12 vienetų
  • Kiaušiniai, vištų, 2 vienetai
  • Batonas, 250 gramų
  • Pienas, 0.5 litro
  • Druska
  • Džiovinti bazilikai
Gaminimo instrukcija:

Batoną išmirkome piene, nusunkiame ir sumalame kartu su mėsa. Kiaušinių trynius įmaišome į mėsą. Putpelių kiaušinius kietai išverdame, nulupame. Svogūną supjaustome kubeliais, morką sutarkuojame stambiai, česnaką sutraiškome ir kelias minutes pakepiname ant aliejaus. Daržoves supilame į mėsą, beriame žalumynus, SANTA MARIA baziliką, gardiname druska ir pipirais, prieskoniais. Gerai išmaišome.Kiaušinių baltymus išplakame iki standumo. Atsargiai įmaišome į mėsą. Puse faršo išklojame silikoninę formą keksui, išdėliojame putpelių kiaušinius ir uždengiame likusiu faršu. Kepame 200 laipsnių temperatūroje apie 40 minučių. Ištraukiame zuikį, apverčiame, dedame ant kepimo popieriumi išklotą skardą ir dar kelias minutes pakepiname, kol truputį apskrunda.

Receptą atsiuntė: Jelena
» Rašyti komentarą