Šventinis varškės pyragas

Šventinis varškės pyragas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukrus, baltasis, 4 valgomieji šaukštai
  • Cukrus, Danssukker „Farinas“, 4 valgomieji šaukštai
  • Kakava, 3 valgomieji šaukštai
  • Krakmolas, varškei, 1 valgomasis šaukštas
  • Lazdyno riešutai, švieži, 1 sauja
  • Kiaušiniai, 4 vienetai
  • Kvietiniai miltai, 10 valgomųjų šaukštų
  • Grietinėlė, 5 valgomieji šaukštai
  • Šokoladas, juodasis, puošimui
  • Varškė, „Presdent“, 400 gramų
  • Sviestas, 180 gramų
  • Kepimo milteliai, lygūs, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Vanilinis cukrus, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Uogos, puošimui
Gaminimo instrukcija:

Nešaltą sviestą ištrinti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
Įplakti kiaušinius, vieną baltymą palikti.
Supilti nešaltą grietinėlę.
Supilti miltus su kepimo milteliais, išmaišyti.
Tešlą perskirti pusiau ir į vieną pusę įmaišyti kakavą.
Kepimo formą ištepti sviestu, supilti tešlą (su kakava), jos kraštus šaukštu pakelti.
,,Fariną'' ištrinti gerai su kiaušinio baltymu, krakmolu ir įmaišyti į varškę.
Į varškę suberti smulkintuvu smulkintų be luobelių riešutų.
Varškę supilti ant tešlos.
Varškę užkloti likusia balta tešla.
Kepti 30 min iki 200 laipsnių orkaitėje.
Puošti pagal savo fantaziją. Aš kraštus su specialiu įrankiu apliejau karamele, po to glaisčiau cukraus pudra, puošiau riešutais, uogomis.

Receptą atsiuntė: Regina
» Rašyti komentarą