Šventinis varškės pyragas


- Cukrus, 150 gramų
- Vyšnios
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Kvietiniai miltai, 500 gramų
- Varškė, 200 gramų
- Sviestas, 200 gramų
- Uogienė, braškių
- Uogienė, mėlynių
- Vanilinis cukrus, 3 arbatiniai šaukšteliai
Iš miltų, 2 kiaušinių trynių, sviesto, 100 g cukraus ir 2 šaukštelių vanilinio cukraus suminkome tešlą, įvyniojame į foliją ir apie pusvalandį palaikome šaldytuve.
Tada išsiimame tešlą, trečdalį jos nuimame ir padedame atskirai, o likusią dalį iškočiojame.
Iškočiotą lakštą supjaustome į kepimo formos ilgio ir apie 15cm pločio juostas.
Ant vienos juostos dedame vyšnias ir susukame į vamzdelį.
Kitą vamzdelį suformuojame su braškėmis, trečią – su mėlynėmis ir taip tiek kiek reikia formai užpildyti.
Tada paimame anksčiau atidėtą tešlos dalį ir iškočiojame taip, kad užtektų kepimo formos dugnui iškloti.
Ant išklotos skardos dedame susuktus vamzdelius 2 arba 3 eilėmis.
Ant sudėtų vamzdelių užpilame sutriną varškės, 2 kiaušinių baltymų, 50 g cukraus ir 1 šaukštelio vanilinio cukraus kremą.
Jeigu lieka tešlos galima ir ant viršaus uždėti juosteles.
Kepame orkaitėje apie 40min. 180 laipsnių temperatūroje.
Skanaus!
2011-11-01 21:31
2011-06-10 22:18

2011-01-05 12:25
2011-11-02 10:45