Šventinis šokoladinis tortas

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Cukraus pudra, 100 gramų
- Cukrus, 100 gramų
- Kakava, 20 gramų
- Kiaušiniai, 6 vienetai
- Kvietiniai miltai, 150 gramų
- Šokoladas, juodasis, 120 gramų
- Šokoladas, pieniškas, 200 gramų
- Sviestas, tirpintas, 200 gramų
- Grietinė, 2 litrai
- Želatina, 40 gramų
- Romas, esencija
- Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo instrukcija:
Iš kiaušinių, 50 g sviesto, su kepimo milteliais sumaišytų miltų, cukraus pudros bei kakavos sumaišykite tešlą biskvitui.
Gautą tešlą supilkite į sviestu pateptą kepimo formą ir kepkite apie 30-45 min. 180 laipsnių temperatūroje.
Kremui išplakite grietinę su tirpintu juoduoju šokoladu ir sumaišykite su tirpinta želatina bei romo esencija bei 100 g cukraus.
Iškeptą biskvitą supjaustykite į 3-4 lakštus ir pertepkite juos pasiruoštu kremu.
Perteptą biskvitą palikite per naktį šaldytuve.
Glazūrai pienišką šokoladą ir 150 g sviesto išlydykite vandens vonelėje ir gerai sumaišykite iki vientiso masės.
Kitą dieną išimkite tortą iš šaldytuvo ir aptepkite pasiruošta glazūra.
Papuoškite pagal savo skonį.
Skanaus.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2011-11-10 01:34
o kaip biskwitus kepti?? iswis niekas nepaiskinta...
2011-08-13 12:25
O tai tą kitą kremą, kur su sviestu, šokoladu ir grietinele reikia taip daryti: ištirpdyti sviestą ir šokoladą tada išplakus grietinėlę sumaišyti viską į vientisą masę?
2010-11-23 23:01
skaniai atrtodo 

2010-11-03 18:31
Upss, praleidaidau ingridientus šokoladiniam kremui: 300 g sviesto,200 g šokolado,400 g 35% grietinėlės. Tada gaunasi kremai 2-jų rušių,atsiprašau už žioplumą
2012-02-01 10:40