Šventinis šokoladinis tortas

Šventinis šokoladinis tortas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukraus pudra, 100 gramų
  • Cukrus, 100 gramų
  • Kakava, 20 gramų
  • Kiaušiniai, 6 vienetai
  • Kvietiniai miltai, 150 gramų
  • Šokoladas, juodasis, 120 gramų
  • Šokoladas, pieniškas, 200 gramų
  • Sviestas, tirpintas, 200 gramų
  • Grietinė, 2 litrai
  • Želatina, 40 gramų
  • Romas, esencija
  • Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo instrukcija:

Iš kiaušinių, 50 g sviesto, su kepimo milteliais sumaišytų miltų, cukraus pudros bei kakavos sumaišykite tešlą biskvitui.
Gautą tešlą supilkite į sviestu pateptą kepimo formą ir kepkite apie 30-45 min. 180 laipsnių temperatūroje.
Kremui išplakite grietinę su tirpintu juoduoju šokoladu ir sumaišykite su tirpinta želatina bei romo esencija bei 100 g cukraus.
Iškeptą biskvitą supjaustykite į 3-4 lakštus ir pertepkite juos pasiruoštu kremu.
Perteptą biskvitą palikite per naktį šaldytuve.
Glazūrai pienišką šokoladą ir 150 g sviesto išlydykite vandens vonelėje ir gerai sumaišykite iki vientiso masės.
Kitą dieną išimkite tortą iš šaldytuvo ir aptepkite pasiruošta glazūra.
Papuoškite pagal savo skonį.
Skanaus.

Receptą atsiuntė: Inesa
» Rašyti komentarą
» Komentarai
bandziau
2012-02-01 10:40
na pabandziau as sita tep lep du kartus, ka as galiu pasakyt, kepimo milteliu reik det tikrai zymiai daugiau, nepakils jum ta tesla, gaunasi toki a nesamone, kai dariau antra karta gavos visai nieko tik kepkit mazesnej formoj, nes tesla nepakils taip daug kiek noretusi, siaip receptas nera lb jau blogas, bet as jau nebedarysiu, daug ingridientu, o gaunasi tikrai ne taip kaip turetu, parasykit formos diametra kurioj kepat, nes tai yra lb svarbu, zinau kad 22cm yra per didele
xxx
2011-11-10 01:34
o kaip biskwitus kepti?? iswis niekas nepaiskinta...
Violeta
2011-08-13 12:25
O tai tą kitą kremą, kur su sviestu, šokoladu ir grietinele reikia taip daryti: ištirpdyti sviestą ir šokoladą tada išplakus grietinėlę sumaišyti viską į vientisą masę?
Lince
2010-11-23 23:01
skaniai atrtodo
Inesa
2010-11-03 18:31
Upss, praleidaidau ingridientus šokoladiniam kremui: 300 g sviesto,200 g šokolado,400 g 35% grietinėlės. Tada gaunasi kremai 2-jų rušių,atsiprašau už žioplumą