Šventinis pyragas


- Cukrus, 50 gramų
- Cukrus, tešlai, 100 gramų
- Vyšnios, įdarui
- Kiaušiniai, baltymai, 2 vienetai
- Kiaušiniai, tryniai, tešlai, 2 vienetai
- Kvietiniai miltai, tešlai, 500 gramų
- Varškė, įdarui, 200 gramų
- Sviestas, tešlai, 200 gramų
- Uogienė, braškių, įdarui
- Uogienė, mėlynių, įdarui
- Vanilinis cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
- Vanilinis cukrus, tešlai, 2 arbatiniai šaukšteliai
Iš tešlai skirtų produktų suminkome tešlą ir įvyniojame į foliją. Apie pusvalandį palaikome šaldytuve. Tada išsiimame tešlą; trečdalį jos nuimame ir padedame atskirai, o likusią dalį iškočiojame. Tada iškočiotą lakštą supjaustome į kepimo formos ilgio ir apie 15 cm pločio juostas. Tada ant juostos dedame vyšnias ir susukame vamzdelį. Kitą vamzdelį suformuojame su braškėmis, trečią – su mėlynėmis ir taip tiek, kiek reikia formai užpildyti. Tada paimame anksčiau atidėtą tešlos dalį ir ją iškočiojame taip, kad užtektų kepimo formos dugnui iškloti. Ant išklotos skardos dedame susuktus vamzdelius 2 arba 3 eilėmis. Ant sudėtų vamzdelių užpilame sutriną varškės, baltymų ir cukraus kremą. O jeigu lieka tešlos ant viršaus galima uždėti juosteles. Tada kepame orkaitėje apie 40 min. 180 laipsnių (pagal Celsijų) įkaitintoje orkaitėje. Skanaus!