Šventinis morkų pyragas

Šventinis morkų pyragas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Citrinos, 1 vienetas
  • Cukraus pudra, citrininis cukraus glajui
  • Cukrus, 360 gramų
  • Morkos, stambiai tarkuotos, 300 gramų
  • Kiaušiniai, 4 vienetai
  • Kvietiniai miltai, 280 gramų
  • Sviestas, 150 gramų
  • Razinos, 1 sauja
  • Kepimo milteliai, 3 arbatiniai šaukšteliai
  • Vanilinis cukrus, 4 arbatiniai šaukšteliai
  • Pabarstukai, citrininis cukraus glajui
  • Amaretas
Gaminimo instrukcija:

Razinas apšlakstyti amaretu ir palikti, kad įsigertų. Kiaušinius išplakti su paprastu ir vaniliniu cukrumi, įmaišyti tarkuotą citrinos žievelę ir išspaustas sultis. Sukrėsti tarkuotas morkas, atvėsusį tirpintą sviestą, miltų ir kepimo miltelių mišinį. Įmaišyti nuvarvintas razinas. Tešlą sukrėsti į sviestu išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą kekso formą ir kepti 175 laipsnių orkaitėje 40-50 min. Pasiruošti citrininį glajų: cukraus pudrą sumaišyti su citrinos sultimis iki vientisos masės. Aptepti jau atvėsusį kepinį ir papuošti pabarstukais. Skanaus!

Receptą atsiuntė: Jurgita
» Rašyti komentarą