Šventinė karka su citrina ir rozmarinu


- Kiaulės karka, 1 vienetas
- Bulvės, 1 kilogramas
- Citrinos, 2 vienetai
- Česnakai, 10 skiltelių
- Alyvuogių aliejus, extra virgin, 25 mililitrai
- Rozmarinas, 3 vienetai
- Malta saldžioji paprika, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Malta rūkyta paprika, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Sultinio kubeliai, pagal skonį, 2 gabalai
- Česnako granulės, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Kabaliniai pipirai, 1 arbatinis šaukštelis
- Laurų lapai, 5 vienetai
- Druska, 1 žiupsnelis
- Pipirai, 1 žiupsnelis
Karką sudedame į puodą, užpilame vandeniu ir paliekame kol užvirs.
Sudedame sultinio kubelius, lauro lapus, kabalinius pipirus bei pagardiname druska. Virti 1,5 valandos.
Bulves kruopščiai nuplauti. Sudėti į puodą ir užpylus šaltu vandeniu uždėti viti. Pagardinti druska.
Bulves taikyti, kad išvirtu kartu su karka.
Išvirtas bulves sudėti į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi ir pateptu alyvuogių aliejumi. Bulves labai švelniai spustelėti puodeliu ar grūstuvu kol kraštai paplyšinės.
Įdėti karką į vidurį ir ant jos užspausti pusės citrinos sulčių. Viska - ir bulves, ir karką pagardiname tolygiai prieskoniais bei rozmarinu. Užtarkuojame citrinos žievelės.
Likusią citriną supjaustyti pailgomis skiltelėmis bei išdėlioti skardoje. Česnako skilteles švelniai spustelėkite ir padėliokite taip pat.
Viską apšlakstome alyvuogių aliejumi ir kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45 minutes - 1 valandą.
Patiekiama su norimu garnyru. Nepagailėkite laiko, nepaprastai gardu. SKANAUS!!!!!!
2016-01-05 08:40
2019-05-18 15:14