Švelnusis tortas

Švelnusis tortas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Citrinos, žievelė, 1 arbatinis šaukštelis
  • Cukrus, 100 gramų
  • Krakmolas, 50 gramų
  • Migdolai, malti, 60 gramų
  • Vanilė, pakelis, 1 vienetas
  • Kiaušiniai, 3 vienetai
  • Kvietiniai miltai, 50 gramų
  • Sviestas, 100 gramų
  • Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo instrukcija:

Kremui:
20 g želatinos
250 ml natūralaus jogurto
500 g varškės arba maskarponės sūrio
2 pakeliai vanilinio cukraus
300 ml 35% grietinėlės
konservuotų persikų

Minkštą sviestą išplakti su cukrumi, vanile iki vientisos masės, įmušti kiaušinius, suberti citrinų žieveles ir išmaišyti. Miltus, krakmolą ir kepimo miltelius išsijoti ir supilti į kiaušinių masę. Įmaišyti migdolus.
Kepimo formą patepti sviestu (aš įklojau kepimo popierių). Kepti 180 laipsnių orkaitėje 30 min. Iškeptą biskvitą padalinti į 2 dalis.
Išbrinkintą želatiną ištirpinti 2/3 stiklinės karštos grietinėlės.Jogurtą ir varškę išsukti su cukrumi ir vanile. Grietinėlę išplakti iki tirštų putų. Į varškę ir jogurtą supilti želatina bei išplaktą grietinėlę. Viską gerai išmaišyti.
Vieną biskvito dalį dėti į sudedamą torto formą, įpilti šiek tiek kremo, juo plonai aptepti biskvitą, tada per visą paplotį išdėlioti pjaustytus persikus, užpilti likusiu kremu (truputį pasilikti aptepti viršui) ir uždengti antru biskvitu. Viršų aptepti likusiu kremu ir papuošti persikų pusele. Dėti į šaldytuvą, kad sustingtų.

Receptą atsiuntė: Aldona
» Rašyti komentarą