Švelnusis tortas


- Cukrus, tešlai, 100 gramų
- Krakmolas, tešlai, 50 gramų
- Migdolai, malti, tešlai, 60 gramų
- Persikai, konservuoti
- Kiaušiniai, tešlai, 3 vienetai
- Kvietiniai miltai, tešlai, 50 gramų
- Jogurtas, natūralus, kremui, 250 mililitrų
- Grietinėlė, 35 proc. riebumo, kremui, 300 mililitrų
- Varškė, arba mascarpone sūris, kremui, 500 gramų
- Sviestas, tešlai, 100 gramų
- Želatina, kremui, 20 gramų
- Kepimo milteliai, tešlai, 1 arbatinis šaukštelis
- Vanilinis cukrus, kremui, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Vanilinis cukrus, tešlai, 1 arbatinis šaukštelis
- Citrinos žievelė, tešlai, 1 arbatinis šaukštelis
Minkštą sviestą išplakti su cukrumi, vanile iki vientisos masės. Įmušti kiaušinius, suberti citrinų žieveles ir išmaišyti. Miltus, krakmolą ir kepimo miltelius išsijoti ir supilti į kiaušinių masę. Įmaišyti migdolus.
Kepimo formą patepti sviestu [aš įklojau kepimo popierių]. Kepti 180 laipsnių pagal Celsijų orkaitėje 30 min. Iškeptą biskvitą padalinti į 2 dalis.
Išbrinkintą želatiną ištirpinti 2/3 stiklinės karštos grietinėlės. Jogurtą ir varškę išsukti su cukrumi ir vanile. Grietinėlę išplakti iki tirštų putų. Į varškės ir jogurto masę supilti želatiną bei išplaktą grietinėlę, viską gerai išmaišyti.
Vieną biskvito dalį dėti į sudedamą torto formą, įpilti šiek tiek kremo, juo plonai aptepti biskvitą. Tada per visą paplotį išdėlioti pjaustytus persikus, užpilti likusiu kremu [truputi pasilikti aptepti viršui] ir uždengti antru biskvitu.Viršų aptepti likusiu kremu ir papuošti persiku puselėmis. Dėti į šaldytuvą, kad sustingtų.
Tortas lengvas ir gaivus, tikrai skanus...