Švelnusis tortas

Švelnusis tortas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukrus, tešlai, 100 gramų
  • Krakmolas, tešlai, 50 gramų
  • Migdolai, malti, tešlai, 60 gramų
  • Persikai, konservuoti
  • Kiaušiniai, tešlai, 3 vienetai
  • Kvietiniai miltai, tešlai, 50 gramų
  • Jogurtas, natūralus, kremui, 250 mililitrų
  • Grietinėlė, 35 proc. riebumo, kremui, 300 mililitrų
  • Varškė, arba mascarpone sūris, kremui, 500 gramų
  • Sviestas, tešlai, 100 gramų
  • Želatina, kremui, 20 gramų
  • Kepimo milteliai, tešlai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Vanilinis cukrus, kremui, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Vanilinis cukrus, tešlai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Citrinos žievelė, tešlai, 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo instrukcija:

Minkštą sviestą išplakti su cukrumi, vanile iki vientisos masės. Įmušti kiaušinius, suberti citrinų žieveles ir išmaišyti. Miltus, krakmolą ir kepimo miltelius išsijoti ir supilti į kiaušinių masę. Įmaišyti migdolus.
Kepimo formą patepti sviestu [aš įklojau kepimo popierių]. Kepti 180 laipsnių pagal Celsijų orkaitėje 30 min. Iškeptą biskvitą padalinti į 2 dalis.
Išbrinkintą želatiną ištirpinti 2/3 stiklinės karštos grietinėlės. Jogurtą ir varškę išsukti su cukrumi ir vanile. Grietinėlę išplakti iki tirštų putų. Į varškės ir jogurto masę supilti želatiną bei išplaktą grietinėlę, viską gerai išmaišyti.
Vieną biskvito dalį dėti į sudedamą torto formą, įpilti šiek tiek kremo, juo plonai aptepti biskvitą. Tada per visą paplotį išdėlioti pjaustytus persikus, užpilti likusiu kremu [truputi pasilikti aptepti viršui] ir uždengti antru biskvitu.Viršų aptepti likusiu kremu ir papuošti persiku puselėmis. Dėti į šaldytuvą, kad sustingtų.
Tortas lengvas ir gaivus, tikrai skanus...

Receptą atsiuntė: Jolanta M.
» Rašyti komentarą