Švelnus morkų pyragas

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Cinamonas, 1 arbatinis šaukštelis
- Cukraus pudra, 150 gramų
- Cukrus, 350 gramų
- Graikiniai riešutai, smulkinti, 150 gramų
- Morkos, smulkiai tarkuotos, 500 gramų
- Muskatas, maltas, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Vanilė, esencija, 3 lašai
- Kiaušiniai, 5 vienetai
- Kvietiniai miltai, 300 gramų
- Aliejus, 350 mililitrų
- Sviestas, 120 gramų
- Kepimo milteliai, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Sūris, grietinėlės (pvz., „Philadelphia“), 300 gramų
Gaminimo instrukcija:
Kiaušinius plakti su cukrumi, kol masė padidės.
Supilti aliejų, suberti miltus, sumaišytus su prieskoniais bei kepimo milteliais, ir viską gerai išmaišyti.
Sukrėsti sutarkuotas morkas ir išmaišyti.
Masę sukrėsti į sviestu pateptą ar kepimo popieriumi išklotą formą ir kepti iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 50 minučių.
Aptepui gerai išsukti sviestą (kambario temperatūros), grietinėlės (arba, iš bėdos, rikota) sūrį, cukraus pudrą bei vanilę.
Iškepusį pyragą atšaldyti ir aptepti sūrio mase.
Laikyti šaltai.
Skanaus.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2011-11-12 15:39
Tikrai skanus. Tik nesvietiskai riebus. Kazin ar sumazinus aliejaus kieki bent per puse, irgi butu toks pat skanus?
2011-02-04 14:30


2010-08-28 15:20
tobulas tikrai, tik svarbiausia, kad butu saltas
2012-03-04 20:45