Švediškas obuolių pyragas


- Cukrus, 100 gramų
- Kiaušiniai, 4 vienetai
- Kvietiniai miltai, 125 gramai
- Vanduo, šiltas, 3 valgomieji šaukštai
- Kepimo milteliai
- Vanilinis cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
Kremui:
1 kg obuolių
150 g cukraus
2 pakeliai vanilinio cukraus
250 ml vandens
30 g sviesto
0,5 citrinos sultys
400 g grietinėlės 30%
100 g šokolado
Gaminimas:
Turėjau 30x38 cm kepimo skardą.
Ją išklojau kepimo popieriumi.
Pasiruošiame tešlą:
1. Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų. Trynius išmaišome vandenyje kartu su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
2. Baltymus išplakame iki standžių putų.
3. Sumaišome trynių ir baltymų mases.
4. Į kiaušinių masę po truputį beriame miltus ir išmaišome iki vientisos masės. Kepimo miltelių į tešlą dėjau nepilną šaukštelį (miltus sumaišiau su kepimo milteliais ir tik tada įmaišiau į tešlą).
5. Tešlą paskirstome ant kepimo skardos. Tešlos sluoksnis turi būti neaukštesnis kaip 1 cm.
6. Kepame 180 laipsnių orkaitėje iki 10 min.
Ruošiamas užpilas:
1. Obuolius sutarkuojame labai plonai.
2. Sudedame į vandenį, išmaišome cukrų ir vanilinį cukrų.
3. Kaitiname ant vidutinės ugnies obuolių masę 6 min.
4. Leidžiame atvėsti iki kambario temperatūros. Įmaišome ištirpintą sviestą ir išspaudžiame citrinos sulčių.
5. Grietinėlę išplakiau atskirame inde su 1 šaukštu cukraus pudros.
Ant iškepusio pyrago pagrindo sudėjau obuolių masę, grietinėlės masę, o viršų pabarsčiau tarkuotu šokoladu.
Šaldytuve laikiau 3 val.
SKANAUS!