Suvyniotas jautienos kepsnys su įdaru

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Česnakai, smulkinti, 1 arbatinis šaukštelis
- Čiobreliai, džiovinti, smulkinti, 1 arbatinis šaukštelis
- Juodieji pipirai, malti
- Morkos, 6 vienetai
- Petražolės, šviežios, smulkintos, 0.25 stiklinės
- Svogūnai, 1 vienetas
- Špinatai, nuplauti, nusausinti ir susmulkinti, 200 gramų
- Jautienos kumpis, 1 kilogramas
- Vanduo, šaltas, 2 stiklinės
- Druska, košerinė, 1 valgomasis šaukštas
- Sultinys, jautienos, 3 stiklinės
- Vyno actas, raudonasis, 0.5 stiklinės
Gaminimo instrukcija:
Jautienos kumpį padalinkite į du didelius kepsnius, paplakite plaktuku ir įtrinkite vyno acto, česnakų bei čiobrelių mišiniu.
Taip įtrintus kepsniu palikite maždaug 6 val. arba net per naktį šaldytuve, kad pasimarinuotų.
Išmarinuotus kepsnius ištieskite ant stalo, įtrinkite druska, pipirais ir dėkite ant jų špinatus, nuskustas morkas, žiedais supjaustytus svogūnus, petražoles.
Tuomet kepsnius suvyniokite į ritinius ir apriškite virvele, kad kepant nepasileistų.
Suvyniotus kepsnius dėkite įkepimo indą, užpilkite sultinius, vandeniu ir kepkite apie 1 val. 180 laipsnių temperatūroje.
Iškeptus kepsnius išimkite iš kepimo indo, nuvarvinkite skystį, nuvyniokite virvelę ir supjaustę riekelėmis patiekite su mėgstamu garnyru.
Skanaus.
» Rašyti komentarą