Suvalkiečių dūdelė

Suvalkiečių dūdelė
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kiauliena, 800 gramų
Gaminimo instrukcija:

Įdarui papildomai reikės: 250 g kiaulienos, 35 g riebalų, truputį juodųjų pipirų, lauro lapelių, kmynų, druskos. Mėsa sumalama ir sumaišoma su prieskoniais.

Padažui papildomai reikės: 2 šaukštai grietinės, šaukštas tirpinto sviesto, nepilnas šaukštas miltų, pusė stiklinės sultinio, 3 svogūnai ir šaukštas riebalų jiems pakepinti.

Mėsa supjaustona delno dydžio, 1cm pločio gabalais, išmušama, ant jos dedamas įdaras ir suvyniojama. Vėliau ji apkepinama riebaluose ir troškinama padaže.

Padažui svogūnai pakepinami riebaluose, atskiedžiami sultiniu, pridedama grietinės. Baigiant troškinti įberiama miltų. Dūdelė tiekiama supjaustyta, užpilta tuo padažu, kuriame buvo troškinama. Duodama su virtomis daržovėmis, salotomis.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
Liusija
2009-11-22 18:26
neskanu