Suši su lašiša

Suši su lašiša
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Agurkai
  • Avokadai
  • Cukrus, 1 valgomasis šaukštas
  • Paprika
  • Ryžiai
  • Sezamo sėklos, sėklos
  • Lašiša, filė
  • Actas, ryžių, 2 valgomieji šaukštai
  • Sojos padažas
  • Druska, 1 valgomasis šaukštas
  • Vasabi
  • Jūros dumblių lapai Nori
Gaminimo instrukcija:

Supjaustykite juostelėmis daržoves ir lašišą.
Išvirkite 175 g specialių sušiams skirtų ryžių 250 ml vandens.
Kai vanduo pradeda virti, puodą uždenkite dangčiu ir virkite 4-5 minutes.
Tuomet išjunkite ugnį, nupilkite vandenį ir palaikykite taip ryžius 10 minučių.
Druską, cukrų ir ryžių actą kaitinkite, kol ištirps druska bei cukrus.
Šiuo padažu užpilkite ryžius ir išmaišykite.
Kai ryžiai atauš, galima pradėti gaminti suši.
Paimkite lapą jūros dumblių ir paklokite jį ant bambukinio kilimėlio.
Nuplaukite rankas šaltu vandeniu ir vientisu sluoksniu išdėliokite virtus ryžius ant dumblių lapo, paspausdami, o vieną kraštą dumblių palikite neuždengtą, kad jis galėtų apsupti ruloną bei sulipti.
Lapo viduryje juostele sudėkite lašišą ir daržoves taip, kad susukus jos būtų suši viduryje, tačiau nedaug, kad liktų laisvo dumblių lapo susukus - suši bus tvirtesni.
Bambukinio kilimo pagalba viską susukite į ruloną.
Dalį dumblių lapo, kuris liko laisvas patepkite vandeniu, kad jis priliptų.
Aptepkite visą suši vandeniu ir supjaustykite jį į 8 dalis.
Sušis valgomas pavilgius gabalėlį į sojos padažą ir vasabi.
Skanaus.

Receptą atsiuntė: Lijana
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Snowflake
2013-03-02 15:24
katik pasigaminau - viskas skanu, ypac ryziai. taciau man tas nori labai nepatiko daug nesuvalgysi ir gerai su koka kola ypac man tiko. zadu bandyt curry arba ramen gaminti
Blizgute
2011-01-31 19:58
Prieš pora dienų buvau japonų restorane ir mačiau kad viena iš pjaustymo idėjų buvo beveik tokia, gal mažesnis gabaliukas buvo, bet viršūne, panašiu kampu nupjauta. Nereikia pulti kitų siūsti pažiūrėt kur kaip pjaustoma, jeigu tu nematei kad taip būna supjaustyta ten kur lankaisi.
DarkSecret
2011-01-31 13:28
Merginos, jei vaikstot i Japonu restoranus- turit zinoti, kad Sushi galima pjaustyti ivairiais budais- tiesiog Jus pasirinkdavote Sushi supjaust. tradiciskai. Kaip tik turiu sena Tokio rest. meniu rankose ir kai kurie Sushi supjaust. kaip ir autores. Gyvenkit draugiskai
Dominyka
2011-01-31 09:44
Mes::, tai va, kad japonų restorane, suši būna lygutukais gabaliukais supjaustyta. Tai jei nežinai, tai nepulk teisti kitų kaip Deimantės. Ir išmok rašyt žodį suši, jei jau čia komentuoji. Pritariu Deimantei. Blogai supjaustyta. Bet receptas geras. Ačiū.
DarkSecret
2011-01-30 23:25
Kaip graziai atrodo...o pjaustymo ideja tikrai pavogsiu is autores- atrodo nuostabiai.