Sūriu, pomidorų padažu ir jautienos kumpiu užkepti kepsniai

Sūriu, pomidorų padažu ir jautienos kumpiu užkepti kepsniai
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Juodieji pipirai, malti
  • Petražolės, džiovintos, smulkintos, 2 valgomieji šaukštai
  • Jautienos kumpis, šalto rūkymo, plonos riekelės, 12 vienetų
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Džiūvėsėliai, malti, 1 stiklinė
  • Pomidorų padažas, 1 stiklinė
  • Kiaulienos nugarinė, 600 gramų
  • Druska
  • Aliejus, (kepimui)
  • Mocarela sūris, pjaustytas griežinėliais, 2 stiklinės
Gaminimo instrukcija:

Kiaulienos nugarinę padalinti į keturis didelius kepsnius.
Išplakite dubenyje kiaušinius su petražolėmis, druska bei pipirais.
Supilkite į atskirą dubenį džiūvėsėlius.
Apvoliokite kiaulienos kepsnius paeiliui kiaušiniuose su prieskoniais, o po to džiūvėsėliuose paspaudžiant, kad kepsniai tolygiai pasidengtų džiūvėsėliais.
Sudėkite apvoliotus kepsnius į lėkštę ir palikite per naktį šaldytuve, kad mėsa įgautų prieskonių skonį.
Įkaitinkite keptuvėje virš vidutinės ugnies aliejų ir apkepkite jame kiekvieną kepsnio apie 5-8 min., kad kepsniai gražiai apskrustų ir iškeptų jų vidus (jei mėgstate labai gerai iškepusius kepsnius galite kepti šiek tiek ilgiau).
Iškeptus kepsnius sudėkite ant popierinių servetėlių, kad susigertų aliejus.
Apkeptus kotletus sudėkite į kepimo skardą.
Dėkite ant kiekvieno kepsnio po 3 riekeles jautienos kumpio, 0,25 stiklinės pomidorų padažo ir 0,5 stiklinės mocarela sūrio riekelių.
Taip paruoštus kepsnius kepkite apie 5-10 min. 180 laipsnių temperatūros orkaitėje.
Patiekite šiltus.
Skanaus.

Receptą atsiuntė: Raminta
» Rašyti komentarą
» Komentarai
ligita
2012-10-05 21:33
labai skanu zinokit ziaurei siulau