Sūrio tortas „Cheesecake“


- Cinamonas, įdarui
- Graikiniai riešutai, pagrindui, 100 gramų
- Medus, įdarui, 1 valgomasis šaukštas
- Grietinėlė, plakamoji, įdarui, 250 gramų
- Sausainiai, pagrindui, 225 gramai
- Sviestas, tirpintas, pagrindui, 125 gramai
- Želatina, įdarui, 3 valgomieji šaukštai
- Kondensuotas pienas, įdarui, 385 gramai
- Mascarpone sūris, įdarui, 500 gramų
Graikinius riešutus pakepinti sausoje keptuvėje ir šiek tiek pasmulkinti. Sausainius sutrinti elektriniu smulkintuvu iki smulkučių trupinukų. Sumaišyti kartu su riešutais ir užpilti tirpintu sviestu. Gautą masę sudėti į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą ir suformuoti pagrindą bei neaukštus kraštelius. Dėti į šaldytuvą, kol bus ruošiamas įdaras. Įdarui grietinėlę išplakti iki standžių putų. Išmaišyti maskarponę, kondensuotą pieną ir medų (prieš tai šiek tiek pakaitinti mikrobangų krosnelėje, kad ištirptų, ir atvėsinti). Įmaišyti išplaktą grietinėlę ir supilti vandenyje išbrinkintą bei po to ištirpintą želatiną. Paruoštą įdarą supilti į kepimo formą ant sausainių pagrindo, pabarstyti cinamonu ir dėti į šaldytuvą 3 val. arba nakčiai. Skanaus!
2021-03-24 23:22