Sūrio pyragas su uogomis ir obuoliais

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Cinamonas, 1 arbatinis šaukštelis
- Cukrus, 150 gramų
- Cukrus, rudasis, 2 valgomieji šaukštai
- Mėlynės, arba kitokios, 1 stiklinė
- Migdolai, malti, 50 gramų
- Obuoliai, 3 vienetai
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Kiaušiniai, tryniai, 2 vienetai
- Kvietiniai miltai, 150 gramų
- Vanduo
- Varškė, 250 gramų
- Sviestas, 80 gramų
- Mascarpone sūris, 250 gramų
Gaminimo instrukcija:
Pagrindui sviestą ištrinti su miltais ir cukrumi iki trupinių.
Sudėti trynius ir išminkyti, o jeigu tešla per biri, įpilti truputį šalto vandens.
Dėti pusvalandžiui į šaldytuvą.
Ištraukus iškloti kepimo formą, dėti į iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepti 6-7 minutes.
Ištraukus sudėti nuluptus ir skiltelėmis supjaustytus obuolius, apibarstyti cukraus bei cinamono mišiniu, paskleisti uogas, užpilti įdarą ir kepti 160-170 laipsnių temperatūros orkaitėje 40-50 minučių.
Išjungus ugnį, palikti orkaitėje atvėsti, tada dėti dar porai valandų į šaldytuvą.
Įdarui varškę, kiaušinius, cukrų ir migdolus išsukti iki vienalytės masės, sudėti maskarponės sūrį ir dar kartą išmaišyti.
Skanaus.
» Rašyti komentarą