Supintas pyragas

Supintas pyragas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
  • Kiaušiniai, trynys, 1 vienetas
  • Kvietiniai miltai, 1 kilogramas
  • Pienas, 800 mililitrų
  • Druska, 1 valgomasis šaukštas
  • Sviestas, 130 gramų
  • Mielės, sausos, 15 gramų
Gaminimo instrukcija:

Ištirpinti sviestą, įmaišyti pieną.

Dubenyje sumaišyti miltus ir druską, viduryje padaryti įdubimą, supilti pieno ir sviesto mišinį, mieles ir išminkyti minkštą tešlą. Uždengti audiniu, palaikyti 1 valandą kambario temperatūroje, kol tešlos kiekis maždaug dvigubai padidės. Švelniai perminkyti.

Tešlą padalinti į 4 arba 3 dalis ir supinti kasą, gražiai paslepiant galus. Padėti ant skardos, išklotos kepimo popieriumi, pašlakstyti vandeniu, leisti dar kartą pakilti apie 30-50 minučių.

Kai tešla pakils, aptepti ją kiaušinio tryniu ir pastatyti iš anksto įkaitintos orkaitės apačioje, kepti apie 45-55 minutes.

Tradiciškai zopfas valgomas 2-3 dienos po pagaminimo.

Receptą atsiuntė: Inga
» Rašyti komentarą