Supintas pyragas

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
- Kiaušiniai, trynys, 1 vienetas
- Kvietiniai miltai, 1 kilogramas
- Pienas, 800 mililitrų
- Druska, 1 valgomasis šaukštas
- Sviestas, 130 gramų
- Mielės, sausos, 15 gramų
Gaminimo instrukcija:
Ištirpinti sviestą, įmaišyti pieną.
Dubenyje sumaišyti miltus ir druską, viduryje padaryti įdubimą, supilti pieno ir sviesto mišinį, mieles ir išminkyti minkštą tešlą. Uždengti audiniu, palaikyti 1 valandą kambario temperatūroje, kol tešlos kiekis maždaug dvigubai padidės. Švelniai perminkyti.
Tešlą padalinti į 4 arba 3 dalis ir supinti kasą, gražiai paslepiant galus. Padėti ant skardos, išklotos kepimo popieriumi, pašlakstyti vandeniu, leisti dar kartą pakilti apie 30-50 minučių.
Kai tešla pakils, aptepti ją kiaušinio tryniu ir pastatyti iš anksto įkaitintos orkaitės apačioje, kepti apie 45-55 minutes.
Tradiciškai zopfas valgomas 2-3 dienos po pagaminimo.
» Rašyti komentarą