Suflakis su tzatziki padažu

Suflakis su tzatziki padažu
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Vištienos krūtinėlė, 0.5 kilogramo
  • Graikiškas jogurtas, 0.333333 stiklinės
  • Alyvuogių aliejus, 0.25 stiklinės
  • Citrinos, 1 vienetas
  • Džiovintas raudonėlis, 2 valgomieji šaukštai
  • Česnakai, 4 skiltelės
  • Druska, 1 arbatinis šaukštelis
  • Malti juodieji pipirai, 0.5 arbatinio šaukštelio
Kepimui:
  • Aliejus
Padažui:
  • Graikiškas jogurtas, 500 mililitrų
  • Agurkai, 1 vienetas
  • Česnakai, 4 skiltelės
  • Alyvuogių aliejus, 1 valgomasis šaukštas
  • Baltojo vyno actas, 1 arbatinis šaukštelis
  • Baltieji pipirai, malti, 0.25 arbatinio šaukštelio
  • Druska, 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:
  1. Dubenyje sumaišyti jogurtą, aliejų, citrinos žievelę ir sultis. Į marinatą sumesti sutraiškytas česnakų skilteles, suberti raudonėlius, druską, pipirus. Išmaišyti. Sudėti vištienos gabalėlius, uždengti ir palikti 3 val. šaldytuve.

  2. Paruošti padažą. Agurką nulupti, sutarkuoti stambia tarka, pabarstyti druska, išmaišyti ir palikti pastovėti 10-15 min.

  3. Tada išsiskyrusias sultis nupilti, agurkus nuspausti popieriniu rankšluosčiu. Tirščius sukrėsti į dubenėlį, ten pat sudėti smulkintus česnakus, įpilti acto, aliejaus, sudėti jogurtą, viską išmaišyti. Pagardinti pipirais ir, jei reikia, druska. Padažą vėsinti šaldytuve 1-2 val.

  4. Iškepti vištieną keptuvėje su aliejumi ir suverti ant medinių iešmelių. Patiekti su bulvėmis fri ir padažu.

Porcijų skaičius: 3
Receptą atsiuntė: Dorianas
» Rašyti komentarą