Suflakis su tzatziki padažu

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Vištienos krūtinėlė, 0.5 kilogramo
- Graikiškas jogurtas, 0.333333 stiklinės
- Alyvuogių aliejus, 0.25 stiklinės
- Citrinos, 1 vienetas
- Džiovintas raudonėlis, 2 valgomieji šaukštai
- Česnakai, 4 skiltelės
- Druska, 1 arbatinis šaukštelis
- Malti juodieji pipirai, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Aliejus
- Graikiškas jogurtas, 500 mililitrų
- Agurkai, 1 vienetas
- Česnakai, 4 skiltelės
- Alyvuogių aliejus, 1 valgomasis šaukštas
- Baltojo vyno actas, 1 arbatinis šaukštelis
- Baltieji pipirai, malti, 0.25 arbatinio šaukštelio
- Druska, 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 3
Dubenyje sumaišyti jogurtą, aliejų, citrinos žievelę ir sultis. Į marinatą sumesti sutraiškytas česnakų skilteles, suberti raudonėlius, druską, pipirus. Išmaišyti. Sudėti vištienos gabalėlius, uždengti ir palikti 3 val. šaldytuve.
Paruošti padažą. Agurką nulupti, sutarkuoti stambia tarka, pabarstyti druska, išmaišyti ir palikti pastovėti 10-15 min.
Tada išsiskyrusias sultis nupilti, agurkus nuspausti popieriniu rankšluosčiu. Tirščius sukrėsti į dubenėlį, ten pat sudėti smulkintus česnakus, įpilti acto, aliejaus, sudėti jogurtą, viską išmaišyti. Pagardinti pipirais ir, jei reikia, druska. Padažą vėsinti šaldytuve 1-2 val.
Iškepti vištieną keptuvėje su aliejumi ir suverti ant medinių iešmelių. Patiekti su bulvėmis fri ir padažu.
» Rašyti komentarą