Su obuoliais troškinta kiauliena

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Juodieji pipirai
- Kalendra
- Obuoliai, nulupti, riekėmis supjaustyti, 2 vienetai
- Petražolės, papuošimui
- Garstyčios, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Svogūnai, laiškai, 100 gramų
- Kvietiniai miltai, 1 valgomasis šaukštas
- Kiaulienos nugarinė, gabalėliai, 5 vienetai
- Aliejus, 1 valgomasis šaukštas
- Sultinys, daržovių, 1 stiklinė
- Grybai, riekėmis pjaustyti, 2 stiklinės
- Sidras, sausas, 0.5 stiklinės
Gaminimo instrukcija:
Kiaulieną pabarstome druska ir malta kalendra. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir 5 min. pakepiname kiaulieną, kol gražiai paruduos iš abiejų pusių. Sudedame mėsą į troškintuvą. Į keptuvę dedame svogūnų laiškus, grybus ir apie 5 min. lengvai pakepame, kol suminkštės. Įberiame 1 valgomą šaukštą miltų, lėtai maišydami supilame sultinį, sidrą, dedame garstyčias ir pipirus. Viską įkaitiname iki virimo ir dar 2-3 min. maišydami paverdame, kol masė sutirštės.
Įkaitiname orkaitę iki 210 C .
Ant kiaulienos sudedame obuolių riekeles, apipilame padažu ir uždengiame. Troškiname orkaitėje apie 45 min. kol mėsa taps visiškai minkšta. Papuošiame petražolių šakelėmis ir patiekiame su bulvėmis.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2010-10-14 09:42
vietoj sidro galima drasiai naudoti balta sausa vyna 

2010-10-13 22:42
bandysiu 

2010-10-18 12:09