Strimėlių kotletai su troškintais svogūnais

Strimėlių kotletai su troškintais svogūnais
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Bulvės, 4 vienetai
  • Krapai
  • Laurų lapai, maltas
  • Morkos, 1 vienetas
  • Petražolės
  • Svogūnai, 5 vienetai
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Kvietiniai miltai, 1 valgomasis šaukštas
  • Džiūvėsėliai, 3 valgomieji šaukštai
  • Druska
  • Sviestas, 100 gramų
  • Grietinė, 100 gramų
  • Prieskoniai, citrininiai žuvies
  • Baltieji pipirai
  • Strimelės, be galvų, 700 gramų
Gaminimo instrukcija:

Strimeles labai trumpai pavirti lengvai pasūdytame vandenyje. Tuomet labai gerai atsiskiria kaulai. Iškaulintą žuvį sumalti.

Bulves, išvirtas pasūdytame vandenyje kartu su puse svogūno ir nedidele morka, sutrinti iki vientisos masės. Virtą svogūną ir morką geriau sutarkuoti tarka. Daržovių masę sumaišyti su žuvies mase, įmušti kiaušinį suberti miltus, krakmolą, nubrauktą šaukštą citrininių žuvies prieskonių, įtrupinti, ar įberti petražolių.

Apvolioti džiūvėsiuose, apkepti svieste dar įpilti į keptuvę vandens, įdėti šaukštelį grietinės, tų pačių prieskonių ir troškinti apie 20 min. uždengtoje keptuvėje ant mažos ugnies.

Kol troškinasi kotletai, ruošiami svogūnai. Smulkintus svogūnus apkepti svieste,supilti grietinę, įdėti trupučiuką maltų lauro lapelių, druskos, baltųjų pipirų ir troškinti uždengtoje keptuvėje ant mažos ugnies kol suminkštės. Prieš nukeliant, įberti petražolių ir krapų. Aš naudojau džiovintus, bet labiau tiktų žali. Patiekalą papuošti.

Skanaus!

Receptą atsiuntė: Regina Račkauskienė
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Snieguole
2011-09-25 20:10
atrodo skaniai k: ir skoningai papuosta,neperkrauta..