Steikas su svogūnų žiedais

Steikas su svogūnų žiedais
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Česnakai, 1
  • Svogūnai, 2 vienetai
  • Kvietiniai miltai, 225 gramai
  • Pienas, 125 mililitrai
  • Pomidorų padažas, 2 valgomieji šaukštai
  • Druska, 1 arbatinis šaukštelis
  • Aliejus
  • Mėsa, 1 kilogramas
  • Padažas, barbekiu, 60 mililitrų
Gaminimo instrukcija:

Sumaišyti barbekiu padažą, ketčupą ir smulkiai kapotą česnaką. Sudėti padažą į indą. Šiame padaže išvolioti mėsos gabalus, uždengti ir padėti į šaldytuvą 1-2 val.
Į 3-4 l talpos kepimo indą įpilti aliejaus, kad nuo dugno būtų apie 5 cm, pašauti į orkaitę ir pakaitinti aliejų.
Tuo tarpu supjaustytus stambiais žiedais svogūnus sudėti į indą su pienu. Kitame indelyje sumaišyti miltus su druska.
Šiek tiek mirkytus svogūnus išvolioti miltų mišinyje, po to vėl piene ir vėl miltų mišinyje. Tada sudėti į karštą aliejų ir kepti orkaitėje 3-5 min. Iškepusius svogūnų žiedus sudėti ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų riebalų perteklius.
Mėsą kepti grilyje arba keptuvėje: vieną pusę, išteptą marinadu, kepti 10 min, po to apversti, iškeptą pusę taip pat ištepti marinadu, ir kepti 6-10 min. Iškepusius steikus supjaustyti plonais gabalais ir patiekti ant stalo su svogūnų žiedais.

Receptą atsiuntė: Marija
» Rašyti komentarą