Steikas su svogūnų žiedais


- Česnakai, 1
- Svogūnai, 2 vienetai
- Kvietiniai miltai, 225 gramai
- Pienas, 125 mililitrai
- Pomidorų padažas, 2 valgomieji šaukštai
- Druska, 1 arbatinis šaukštelis
- Aliejus
- Mėsa, 1 kilogramas
- Padažas, barbekiu, 60 mililitrų
Sumaišyti barbekiu padažą, ketčupą ir smulkiai kapotą česnaką. Sudėti padažą į indą. Šiame padaže išvolioti mėsos gabalus, uždengti ir padėti į šaldytuvą 1-2 val.
Į 3-4 l talpos kepimo indą įpilti aliejaus, kad nuo dugno būtų apie 5 cm, pašauti į orkaitę ir pakaitinti aliejų.
Tuo tarpu supjaustytus stambiais žiedais svogūnus sudėti į indą su pienu. Kitame indelyje sumaišyti miltus su druska.
Šiek tiek mirkytus svogūnus išvolioti miltų mišinyje, po to vėl piene ir vėl miltų mišinyje. Tada sudėti į karštą aliejų ir kepti orkaitėje 3-5 min. Iškepusius svogūnų žiedus sudėti ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų riebalų perteklius.
Mėsą kepti grilyje arba keptuvėje: vieną pusę, išteptą marinadu, kepti 10 min, po to apversti, iškeptą pusę taip pat ištepti marinadu, ir kepti 6-10 min. Iškepusius steikus supjaustyti plonais gabalais ir patiekti ant stalo su svogūnų žiedais.