Spurgos su „Dulce de Leche“ karamele


- Cukraus pudra
- Cukrus, 0.25 stiklinės
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Kvietiniai miltai, 2.5 stiklinės
- Pienas, šiltas, 0.75 stiklinės
- Vanduo, 100 laipsnių temperatūros, 0.15 stiklinės
- Druska, 0.25 arbatinio šaukštelio
- Aliejus, augalinis, 2 stiklinės
- Mielės, sausos, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Karamelė, „Dulce de Leche“, 1 stiklinė
Užvirinkite pieną ir palikite šiek tiek pravėsti.
Šiltame vandenyje ištirpinkite mieles.
Į tą patį dubenį su vandeniu ir mielėmis supilkite pieną, cukrų, druską, įmaišykite kiaušinį, 1 stiklinę miltų ir viską gerai išmaišykite.
Tuomet supilkite likusius miltus ir gerai išminkykite tešlą.
Išminkytą tešlą sudėkite į aliejumi pateptą dubenį ir padėkite šiltai 1 val., kad tešla pakiltų.
Pakilusią tešlą padalinkite į norimo dydžio rutuliukus (nuo rutuliukų dydžio priklausys spurgų dydis) ir palikite 30 min. pakilti.
Pakilusias spurgas virkite karštame aliejuje, kol jos gražiai paruduoja.
Iškeptas spurgas sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai ir palikite pravėsti.
Atvėsusiose spurgose su peiliu padarykite skyles ir į jas su konditeriniu švirkštu įspauskite karamelės.
Įdarytas spurgas sudėkite į dubenį, apibarstykite cukraus pudra ir patiekite.
Skanaus.
2012-02-09 18:06
2016-04-29 18:53