Spanguolių putėsis

Spanguolių putėsis
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukrus, 120 gramų
  • Medus, 60 gramų
  • Spanguolės, 200 gramų
  • Manų kruopos, 60 gramų
  • Vanduo, 450 mililitrų
Gaminimo instrukcija:

Perrinktas, gerai nuplautas ir nusausintas spanguoles sumalkime, išspauskime sultis ir padėkime šaltai. Likusius uogų tirščius užpilkime verdančiu vandeniu, dėkime ant ugnies, užvirinkime, sumažinkime ugnį ir virkime 5 minutes.
Nuovirą perkoškime per marlę, įdėkime medų ir jį išmaišykime, kad ištirptų. Po to suberkime cukrų ir dar pavirkime, kad gautume sirupą. Sirupui užvirus, plona srovele, visą laiką maišant, supilkime manų kruopas. Visą laiką reikia maišyti, kad nesusidarytų gumulai. Ugnį sumažinkime ir dar virkime apie 12 minučių.

Dabar nuimkime puodą nuo ugnies, įpilkime spanguolių sultis ir plakime mikseriu tol, kol susidarys šviesiai rausvi putėsiai. Putėsius sudėkime į vazeles arba dubenėlius ir dėkime į šaldytuvą, kad sustingtų.

Receptą atsiuntė: Vincentas Sakas
» Rašyti komentarą
» Komentarai
spanguoliukea
2009-12-23 21:19
nu laaabai skanus dalykas dar ir kucioms darysiu ant batono uzitept kaaaifas oku2:
indre
2009-12-20 16:51
neblogai reikes bandyt pasigamint per sventes
indre
2009-12-20 16:51
neblogai reikes bandyt pasigamint per sventes
spangė
2009-12-12 19:20
Pritariu
Ausra
2009-05-25 21:31
Skaniai labaiatrodo,,,