Spanguolių ir obuolių pyragas

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Cukrus, 1 stiklinė
- Obuoliai, 1 vienetas
- Kvietiniai miltai, 2.5 stiklinės
- Pienas, 1.5 stiklinės
- Grietinėlė, plakta
- Sviestas, 0.3 stiklinės
- Kepimo milteliai, 1.5 arbatinio šaukštelio
- Uogienė, obuolių, 1 stiklinė
- Uogienė, spanguolių, 1 stiklinė
Gaminimo instrukcija:
Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
Įdėti į kepimo skardą sviestą, dėti į orkaitę ir išlydyti.
Viename dubenėlyje išmaišyti iki vientisos masės miltus, kepimo miltelius, cukrų ir pieną.
Tuomet supilti sviestą ir išmaišyti.
Nedideliame dubenyje sumaišyti spanguolių ir obuolių uogienes.
Obuolį nulupti, išimti sėklas ir supjaustyti plonomis skiltelėmis.
Dėti į sviestu pateptos skardos apačią šiek tiek tešlos, tuomet dėti obuolio skilteles, uogienes ir galiausiai sudėti visą likusią tešlą.
Kepti apie 50 iki 60 minučių, kol pyragas įgaus rusvai auksinę spalvą.
Patiekti šiltą su plakta grietinėle.
Skanaus.
» Rašyti komentarą