Spanguoliniai koldūnai


- Cukrus, 40 gramų
- Krakmolas, 10 gramų
- Spanguolės, arba kitokios Jūsų mėgstamos uogos, 450 gramų
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Kvietiniai miltai, 3 stiklinės
- Vanduo, arba pienas, 100 mililitrų
- Druska, 3 gramai
- Mėta
- Vanilinis cukrus, 10 gramų
Į platų dubenį įmuškite kiaušinius ir juos išplakite.
Miltus paberkite ant stalo, jų viduryje padarykite duobutę.
Atsargiai į duobutę pilkite vandenį ar pieną, kiaušinius, druską, 10 g cukraus ir lėtai maišykite.
Turite gauti elastingą ir vientisą tešlą – jeigu tešla atrodo per skysta, įberkite dar truputį miltų.
Paruoštą tešlą uždenkite medžiagine servetėle ir palikite 40-60 minučių. Gausis maždaug 1 kg tešlos.
Uogas nuplaukite, jeigu pasirinkote vyšnias, išimkite jų kauliukus.
Tuomet uogas dėkite į puodą, suberkite 30 g cukraus, vanilinį cukrų ir mėtos lapelius.
ogas pakaitinkite. Jeigu norite, kad įdaras būtų tirštesnis, į uogas įberkite krakmolo.
Tešlą iškočiokite, išspauskite apvalius blynelius ir įdarykite juos uogų įdaru.
Virkite verdančiame vandenyje, kol visi koldūnai iškyla į paviršių.
Skanaus!