Spanguoliniai koldūnai

Spanguoliniai koldūnai
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukrus, 40 gramų
  • Krakmolas, 10 gramų
  • Spanguolės, arba kitokios Jūsų mėgstamos uogos, 450 gramų
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Kvietiniai miltai, 3 stiklinės
  • Vanduo, arba pienas, 100 mililitrų
  • Druska, 3 gramai
  • Mėta
  • Vanilinis cukrus, 10 gramų
Gaminimo instrukcija:

Į platų dubenį įmuškite kiaušinius ir juos išplakite.
Miltus paberkite ant stalo, jų viduryje padarykite duobutę.
Atsargiai į duobutę pilkite vandenį ar pieną, kiaušinius, druską, 10 g cukraus ir lėtai maišykite.
Turite gauti elastingą ir vientisą tešlą – jeigu tešla atrodo per skysta, įberkite dar truputį miltų.
Paruoštą tešlą uždenkite medžiagine servetėle ir palikite 40-60 minučių. Gausis maždaug 1 kg tešlos.
Uogas nuplaukite, jeigu pasirinkote vyšnias, išimkite jų kauliukus.
Tuomet uogas dėkite į puodą, suberkite 30 g cukraus, vanilinį cukrų ir mėtos lapelius.
ogas pakaitinkite. Jeigu norite, kad įdaras būtų tirštesnis, į uogas įberkite krakmolo.
Tešlą iškočiokite, išspauskite apvalius blynelius ir įdarykite juos uogų įdaru.
Virkite verdančiame vandenyje, kol visi koldūnai iškyla į paviršių.
Skanaus!

Receptą atsiuntė: Vicky
» Rašyti komentarą