Spanguoliniai keksiukai su putojančia glazūra

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Cukraus pudra, 1 stiklinė
- Cukrus, 120 gramų
- Graikiniai riešutai, kapoti, 0.3 stiklinės
- Spanguolės, kapotos, 1 stiklinė
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Kvietiniai miltai, 240 gramų
- Druska, 0.2 arbatinio šaukštelio
- Sviestas, ištirpintas, 100 gramų
- Kepimo milteliai, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Putojantis vynas, arba putojantis vynas (glaistui), 30 mililitrų
- Putojantis vynas, arba putojantis vynas (tešlai), 120 mililitrų
- Šokoladas, baltasis, smulkintas, 0.25 stiklinės
- Citrinos žievelė, tarkuota, 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo instrukcija:
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.
Sumaišykite viename dubenyje miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską.
Kitame dubenyje sumaišykite 120 ml putojančio vyno, kiaušinius, sviestą ir citrinos žievelę.
Sudėkite šlapius ingredientus į sausų ingredientų mišinį ir išmaišykite vientisą tešlą.
Sudėkite į tešlą graikinius riešutus, spanguoles bei baltojo šokolado drožles ir viską gerai išmaišykite.
Gautą tešlą supilstykite į sviestu pateptas kepimo formeles ir kepkite apie 20 min.
Iškeptus keksiukus išimkite iš kepimo formelių ir leiskite jiems atvėsti ant grotelių.
Glazūrai sumaišykite cukraus pudrą, citrinų sultis bei 30 ml putojančio vyno ir šia mase aptepkite pravėsusius keksiukus.
Skanaus.
» Rašyti komentarą