Sotusis šeimos kepsnus


- Mėsa, malta, 300 gramų
- Bulvės, 3 vienetai
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Sūris, fermentinis, 100 gramų
- Majonezas, 3 valgomieji šaukštai
- Prieskoniai, bulvėms ir maltai mėsai
- Svogūnai, vidutiniai, 2 vienetai
- Aliejus, 2 valgomieji šaukštai
Mėsą galima paruošti iš anksto, kad truputį pastovėtų. Įmušti kiaušinį, berti prieskonių maltai mėsai, pipirų (įdėti truputį majonezo, kmynų), gerai išminkyti.
Kepimo inde ar paprasčiausioje gilesnėje keptuvėje įkaitinti aliejų ir visą dugną padengti bulvėmis, pjaustytomis griežinėliais. Pabarstyti prieskoniais bulvėms.
Ant bulvių,esančių inde užsluoksniuoti sluoksnį paruoštos mėsos, užlyginti ir dėti į įkaitintą orkaitę. Kepti apie 30-40 min.
Kol mėsa su bulvėmis kepa, pasiruošti svogūnus ir sūrį. Svogūnus pjaustyti žiedais, sūrį sutarkuoti. Praėjus kepimo laikui, išimti ir apkloti svogūno griežinėliais, užtepti majonezu ir uždengus dangčiu statyti į orkaitę 12-15 min.
Pabaigoje užbarstyti tarkuotu sūriu ir dar pakepti 3-5 min., kol sūris apgaubs kepsnį.
Patikėkite, nuostabūs šeštadienio pietūs:)))))