Sotus pyragas su grybais

Sotus pyragas su grybais
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kvietiniai miltai, 400 gramų
  • Druska
  • Sviestas, 250 gramų
  • Sviestas, skardai patepti
  • Grietinė, 200 gramų
Gaminimo instrukcija:

Įdaras:
Grybai virti - 200 g;
Čiobreliai - 1 valg. šaukštas;
Svogūnai - 1 vnt.;
Dešra arba šoninė - 200 g;
Česnakas – 1 skilt.;
Aliejus kepimui;
Druska - pagal skonį;
Juodieji malti pipirai - pagal skonį;
Kiaušiniai - 3 vnt;
Grietinė - 3 šaukštai;


Kambario temperatūros sviestą sumaišyti su grietine, miltais, druska ir gerai išminkykite, kad neliktų gumulėlių. Tešlą įdėti 3 valandoms į šaldytuvą. Taip pat šią tešlą galima pakeisti ir sluoksniuota tešla. Įdaras: Grybus išvirti, pasmulkinti ir kepti keptuvėje kartu su svogūnais (pjaustyti kubeliai) ir smulkintais česnakais. Dešrą arba šoninę supjaustyti mažais kubeliais ir apkepinti kitoje keptuvėje. Kai apskrus, versti į keptuvę su svogūnais ir grybais. Pabarstyti prieskoniais, išmaišyti. Tada reikia pasiruošti užpilą. Kiaušinius išplakti su grietine ir druska, kad pasidarytų vientisa masė. Išėmus tešlą iš šaldytuvo padalinti į dvi dalis (čia priklauso nuo jūsų turimos formos dydžio, aš naudojau 20 cm skardelę, tad kepaiu du pyragus, jeigu jūsų didenė forma, tai nereikia tešlos dalinti). Kepimo skardą ištepti sviestu ir formuoti ant jos tešlą su įdubimu viduje. Į tešlos krepšelį pridėti grybų, svogūnų ir šoninės įdaro, ant viršaus pilti grietinės - kiaušinių užpilo, kad jis apsemtų įdarą, ir šauti skardą į 180-200 laipsnių temperatūros orkaitę. Kepti apie 40 minučių.

Receptą atsiuntė: Raminta
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Raminta
2010-10-25 08:03
Jis nra sausas, tad mes nenaudojam jokio padažo
Sigute
2010-10-24 15:54
aš irgi pabandysiu pasigaminti jį, tik nežinau su kuo reiktų valgyti?su kokiu padažiuku ar kaip?
edita
2010-09-29 12:50
labai skanu verta pabandyti
Virginija
2009-12-23 17:08
Kiekvienais metais gaminu pagal šį receptą Tikrai labai skanus k: oku2: Kas dar neragavo tikrai verta paragauti
Vita
2009-12-16 11:05