Sotus apkepas

Sotus apkepas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Bulvės, virta, 1 vienetas
  • Cukrus
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Kvietiniai miltai
  • Pienas, 200 mililitrų
  • Druska
  • Sviestas, 30 gramų
  • Mielės, 25 gramai
Gaminimo instrukcija:

Įdarui reikės:
4 vidutinių svogūnų,
200g karšto rūkymo kumpio
1 didelio pomidoro
1 mocarelos sūrio rutulio
2 valg. šaukšto pomidorų padažo



Užkaitinti pieną, jame ištirpinti sviestą, įberti druskos, cukraus, persijuotus miltus. Indelyje ištirpinti mieles su šiltu pienu ir cukrumi, palaikyti šiltai kol jos pradės kilti ir supilti į tešlą, įdėti sumaltą bulvę, šmaišyti, užberti ant viršaus dar miltų ir pastatyti šiltai kildintis. Prieš pabaigą supilti išplaktą kiaušinį.

Kol tešla kila, ruošiame įdarą... Supjaustyti kubeliais svogūnus ir pakepinti aliejuje, supjaustyti juostelėmis kumpį ir įdėti į jau apkepusius svogūnus, dar keletą min pakepinti, sudėti pamidorų padažą ir išjungti viryklę. Pomidorą užpilti verdančiu vandeniu keletai sekundžių, nulupti odelę, išimti sėklas ir supjaustyti kubeliais, mocarela (naudojau su prieskoniais) taip pat supjaustyti nedideliais kubeliais.

Tešlą padalinti į dvi dalis ir plonai iškočioti, vieną lakštą pakloti ant skardos ir sudėti keptus svogūnus su kumpiu, ant viršaus suberti mocarelą ir pomidorus, uždengti kitu lakštu ir kraštus kruopščiai užsukti, kad kepant neišbėgtų įdaras. Pašauti į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę 30 min.

Labai skanu ir sotu ypac tinka su saltu alum!

Receptą atsiuntė: maja
» Rašyti komentarą