Šonkauliai su žolelėmis ir grietinėlės padažu

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Kiaulės šonkauliai, 1.5 kilogramo
- Baltas vynas, arba vermutas, 150 mililitrų
- Grietinėlė, 100 mililitrų
- Garstyčios, Dižono, 3 valgomieji šaukštai
- Cukrus, rudasis, 1 valgomasis šaukštas
- Alyvuogių aliejus, 1 valgomasis šaukštas
- Česnakai, 1 skiltelė
- Rozmarinas, 1 arbatinis šaukštelis
- Druska
- Juodieji pipirai
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 4
Sumaišykite vyną su cukrumi, garstyčiomis, rozmarinais ir spaustais česnakais.
Nuimkite membraną nuo šonkaulių ir užpilkite ant jų marinatą. Palikite pastovėti apie 1 val. Marinatą nupilkite nuo mėsos ir atidėkite padažui.
Pabarstykite šonkaulius druska ir pipirais. Kepkite orkaitėje 175°C temperatūroje apie 1 val., kol jie gražiai paruduos ir suminkštės, kepimo metu pavartydami kelis kartus. Vėliau uždenkite šonkaulius folija ir palikite pastovėti 10–15 min.
Tuo tarpu paruoškite padažą. Į keptuvę supilkite ankščiau paruoštą marinatą, supilkite grietinėlę ir kaitinkite, kol užvirs. Tada sumažinkite ugnį ir troškinkite ant vidutinės ugnies, kol padažas sutirštės.
Patiekite mėsą su padažu ir virtomis arba keptomis bulvėmis.
» Rašyti komentarą