Šoninės suktinukai


- Juodieji pipirai
- Svogūnai, 1 vienetas
- Kiaulienos faršas, 250 gramų
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Džiūvėsėliai, 3 valgomieji šaukštai
- Sojos padažas, grybų skonio, 1 arbatinis šaukštelis
- Pievagrybiai, didieji, 3 vienetai
- Kiaulienos šoninė, 300 gramų
- Druska
- Aliejus, kepimui
- Prieskoniai, kiaulienai
Kiaulienos šoninę supjaustome gabalais, maždaug 5cm x 5cm. Pabarstome kiaulienos prieskoniais ir marinuojame mažiausiai per naktį.
Ruošiame suktinukų įdarą.
Pakepiname smulkiai supjaustytus pievagrybius su svogūnais, atvėsiname ir dedame į faršą. Įmušame kiaušinį, beriame džiūvėsėlius, druską, pipirus ir gerai išminkome. Įdarui iš šio faršo paruošiame piršto dydžio volelius.
Į šoninės gabalėlį vyniojame faršo "pirštelį" ir sutvirtiname dviem mediniais smeigtukais. Sudedame į karščiui atsparų indą ir pašauname į gerai įkaitintą orkaitę maždaug 40 min. Priklausomai nuo orkaitės kaitrumo kepti turi tol, kol gražiai apskrunda.
Patiekalas labai sotus, todėl garnyrui rinktis geriau kuo lengvesnius produktus - garuose virtus ryžius bei daržoves.
2009-10-25 11:31


2009-10-25 10:01

2010-01-23 13:08