Šokoladu aplieti apelsininiai sausainiai

Šokoladu aplieti apelsininiai sausainiai
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Apelsinai, 1 vienetas
  • Apelsinai, žievelė su cukrumi, smulkinta, 1 stiklinė
  • Cukrus, 0.5 stiklinės
  • Vanilė, 0.5 valgomojo šaukšto
  • Kvietiniai miltai, 2 stiklinės
  • Apelsinų sultys, 1 valgomasis šaukštas
  • Šokoladas, juodasis, 240 gramų
  • Druska, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Sviestas, nesūdytas, 1 stiklinė
Gaminimo instrukcija:

Sviestą išsukame su cukrumi.
Kartu sumaišome miltus ir druską.
Miltus bei sviestą suminkome rankomis, kad gautųsi gumulėliai.
Sumaišome susicukravusią apelsino žievelę, apelsino minkštimą bei sultis su vanile ir įmaišome į tešlą.
Tešlą padedame 1 val. į šaldytuvą.
Suformuojame apvalius sausainius ir dedame juos ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
Kepame apie 15-20 min. 160 laipsnių temperatūroje.
Iškeptus atvėsiname ir dalį aptepame vandens vonelėje ištirpintu šokoladu.
Padedame šaltai, kad šokoladas sustingtų.
Skanaujame!

Receptą atsiuntė: Janina
» Rašyti komentarą