Šokoladinių putėsių tortas su riešutais


- Cukrus, 375 gramai
- Graikiniai riešutai, kapoti, 150 gramų
- Kakava, 2 valgomieji šaukštai
- Kiaušiniai, baltymai, 4 vienetai
- Kiaušiniai, tryniai, 4 vienetai
- Vanduo, 0.5 stiklinės
- Grietinėlė, 38% riebumo, 500 mililitrų
- Šokoladas, juodasis, 350 gramų
- Brendis, 4 valgomieji šaukštai
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
Suplakite kiaušinių baltymus, palaipsniui suberkite 250 g cukraus ir plakite, kol gausis putėsiai.
Sudėkite į baltymų masę riešutus bei kakavą ir viską gerai išmaišykite.
Išklokite maždaug 24 cm skersmens kepimo formą kepimo popieriumi ir sudėkite į ją baltymų masę.
Kepkite apie 20 min. iki auksinės rudos spalvos.
Iškepus palikite atvėsti.
Supilkite į puodą vandenį, suberkite 125 g cukraus ir virkite apie 4 minutes.
Tuomet nukelkite sirupą nuo ugnies ir šiek tiek atvėsinkite.
Kiaušinių trynius gerai išplakite ir švelniai šluotelės pagalba įmaišykite cukraus sirupą.
Turėtų gautis lengvi putėsiai.
Vandens vonelėje ištirpinkite šokoladą ir sumaišykite jį su brendžiu.
Nukelkite ištirpintą šokoladą nuo ugnies ir atsargiai įmaišykite į trynių masę.
Atskirame dubenyje išplakite grietinėlę ir sumaišykite su kiaušinių trynių bei šokolado mase.
Gautus putėsius supilkite ant iškepto pyrago pagrindo ir padėkite 8 val. šaldytuvą.
Labai skanus pyragas!!!
2012-09-19 15:35
reikes:
kopusto lapas
desros gabaliukas
batono 2 gabaliukai
pomidoro gabaliukas
ant batono uzdeti desros,koputo lapa o poto pomidora o ant pomidoro uzdeti botona dar karta
skanaus




2012-09-19 15:26
reikes:
griezinelio citrinos
saukstelio medaus
stiklines vandens
citrina ir medu uzpilk verdanciu vandeniu ir megaukis gaivia,imuniteta stiprinancia arbata
skanaus!!!

2012-09-19 15:21
reikes:
600 g varskes
4-5 saukstu cukraus
3kiausiniu
ziupsnelio druskos
200 g miltu
arbatinio saukst. kepimo milteliu
cukraus pudros
visus produktusgerai ismaisyk,kol neliks varskes gumuleliu.daryk nedideles spurgytes. jas virk aliejuje, kol graziai paruduos.
skanaus!!!!

2014-07-17 14:40