Šokoladinis vyšnių pyragas su vyno prieskoniais


- Citrinos, žievelės padžiovintos
- Cukrus, 3 valgomieji šaukštai
- Cukrus, milteliai, šokolado skonio (Dan Sukker)
- Kakava, 2 valgomieji šaukštai
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Kvietiniai miltai, 300 gramų
- Raudonas vynas, 3 valgomieji šaukštai
- Soda, 1 arbatinis šaukštelis
- Grietinė, 300 gramų
- Prieskoniai, vyno, 1 valgomasis šaukštas
- Uogienė, vyšnių, 300 gramų
Kiaušinius išplakti su cukrumi, grietinę su soda ir viską išmaišyti.
Vyno prieskonius pakaitinti vyne, bet neužvirti, supilti į vyšnių uogienę ir išmaišyti.
Po to vyšnių masę sukrėsti į kiaušinių bei grietinės plakinį ir permaišyti.
Tuomet nedideliame kiekyje miltų išmaišyti kakavą ir įmaišyti į masę.
Toliau, maišant, atsargiai pilti miltus. Tikslų miltų kiekį nurodyti sunku, nes nelygu, kokio skystumo būna uogienė. Bet jų pilti tiek, kad tešla būtų dar maišoma šaukštu, bet, tuo pačiu, skystoka.
Įdėti smulkintų citrinos žievelių.
Supilti į aliejuotą skardą ir pašauti į iki 180 laipsnių temperatūros pakaitintą orkaitę.
Iškepa maždaug per 20 min.
Tuomet pravėsusį kepinį aptepti Dansukker šokolado skonio cukraus miltelių mase, paruošta pagal instrukciją ant pakuotės.
Galima dar papuošti kokoso drožlėmis.
Skanaus.
2010-08-24 16:41


2010-08-24 08:03
Pyragas nuostabus
2010-08-24 21:28