Šokoladinis vyšnių pyragas su vyno prieskoniais

Šokoladinis vyšnių pyragas su vyno prieskoniais
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Citrinos, žievelės padžiovintos
  • Cukrus, 3 valgomieji šaukštai
  • Cukrus, milteliai, šokolado skonio (Dan Sukker)
  • Kakava, 2 valgomieji šaukštai
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Kvietiniai miltai, 300 gramų
  • Raudonas vynas, 3 valgomieji šaukštai
  • Soda, 1 arbatinis šaukštelis
  • Grietinė, 300 gramų
  • Prieskoniai, vyno, 1 valgomasis šaukštas
  • Uogienė, vyšnių, 300 gramų
Gaminimo instrukcija:

Kiaušinius išplakti su cukrumi, grietinę su soda ir viską išmaišyti.
Vyno prieskonius pakaitinti vyne, bet neužvirti, supilti į vyšnių uogienę ir išmaišyti.
Po to vyšnių masę sukrėsti į kiaušinių bei grietinės plakinį ir permaišyti.
Tuomet nedideliame kiekyje miltų išmaišyti kakavą ir įmaišyti į masę.
Toliau, maišant, atsargiai pilti miltus. Tikslų miltų kiekį nurodyti sunku, nes nelygu, kokio skystumo būna uogienė. Bet jų pilti tiek, kad tešla būtų dar maišoma šaukštu, bet, tuo pačiu, skystoka.
Įdėti smulkintų citrinos žievelių.
Supilti į aliejuotą skardą ir pašauti į iki 180 laipsnių temperatūros pakaitintą orkaitę.
Iškepa maždaug per 20 min.
Tuomet pravėsusį kepinį aptepti Dansukker šokolado skonio cukraus miltelių mase, paruošta pagal instrukciją ant pakuotės.
Galima dar papuošti kokoso drožlėmis.
Skanaus.

Receptą atsiuntė: Regina Račkauskienė
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Roberta
2010-08-24 21:28
Gardžiai atrodo ir estetiškai pateiktas
Eglė
2010-08-24 16:41
Nu zinai is pavydo is pavydo.. ir beje tokiu daug cia patys nieko nesugeba padaryti,taciau kritikuoti labai sugeba..
Ana
2010-08-24 08:03
bet koks cia slykstus zmogus yra, visiems nauj. patiek. duoda po 1 taska... jam i snupi gerai butu duoti.
Pyragas nuostabus