Šokoladinis varškės pyragas


- Cukrus, 1 stiklinė
- Kakava, 4 valgomieji šaukštai
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Kvietiniai miltai, 2 stiklinės
- Sviestas, 250 gramų
- Kepimo milteliai, 2 arbatiniai šaukšteliai
Kremui:
1 citrinos sultys ir sutarkuota žievelė
1 pakelis vanilinio cukraus (16 gramų)
1 kilogramas varškės
150 gramų sviesto
0,5 stiklinės cukraus pudros
5 kiaušiniai
1 šaukštelis kepimo miltelių
Papuošimui:
200 gramų šokolado
migdolų drožlių
Miltus sumaišyti su kakava, kepimo milteliais ir sukapoti. Kiaušinius išsukti su cukrumi ir viską išminkyti. 5 valandas laikyti šaldytuve. Sviestą su cukraus pudra ištrinti, sudėti vaniliną, citriną, kepimo miltelius, trynius ir dėti į pertrintą varškę. Baltymus išplakt ir atsargiai išmaišyt.
2/3 tešlos iškočioti ir įdėti į kepimo formą, sudėti kremą , iškočioti likusią tešlą ir uždėti ant varškės.
Kepti 200 laipsnių temperatūroje 1 valandą.
Išlydyti šokoladą ir aptepti ant pyrago viršaus. Apibarstyti migdolų drožlėmis. Jei norite, galite ką nors užrašyti ar nupiešti. Skanaus!
2010-04-17 17:56

2010-04-03 13:23



2010-03-28 12:09


2010-02-10 18:27

Ar kepiai mano pyraga?
Jei taip ar skanus? gal ko truksta?

2010-04-18 12:29