Šokoladinis varškės pyragas

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Kreminė varškė, 250 gramų
- Cukrus, 150 gramų
- Sviestas, kambario temperatūros, 100 gramų
- Kiaušiniai, 3 vienetai
- Miltai, 75 gramai
- Kakava, 75 gramai
- Cukraus pudra, 1 valgomasis šaukštas
- Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
- Vanilinis cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
- Druska, 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 8
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir persijoti.
Varškę sutrinti su paprastu bei vaniliniu cukrumi į vientisą masę, įmušti kiaušinius ir išplakti. Įmaišyti 90 g kambario temperatūros sviesto, suberti kakavą ir su kepimo milteliais nusijotus miltus.
20 cm (galima naudoti ir 23 - 24 cm) skersmens kepimo formą patepti likusiu sviestu ir sukrėsti tešlą. Išlyginti paviršių. Kepti 180 C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių. Patikrinti įbedus medinį pagaliuką, ar gerai iškepė. Jei pagaliukas švarus, neaplipęs tešla, reiškia pyragas jau iškepė. Jei ne, kepti dar 5 minutes ir vėl tikrinti.
Ataušinti ant grotelių, pabarstyti milteliniu cukrumi ir skanauti.
» Rašyti komentarą