Šokoladinis varškės pyragas

Šokoladinis varškės pyragas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kreminė varškė, 250 gramų
  • Cukrus, 150 gramų
  • Sviestas, kambario temperatūros, 100 gramų
  • Kiaušiniai, 3 vienetai
  • Miltai, 75 gramai
  • Kakava, 75 gramai
  • Cukraus pudra, 1 valgomasis šaukštas
  • Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Vanilinis cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
  • Druska, 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:
  1. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir persijoti.

  2. Varškę sutrinti su paprastu bei vaniliniu cukrumi į vientisą masę, įmušti kiaušinius ir išplakti. Įmaišyti 90 g kambario temperatūros sviesto, suberti kakavą ir su kepimo milteliais nusijotus miltus.

  3. 20 cm (galima naudoti ir 23 - 24 cm) skersmens kepimo formą patepti likusiu sviestu ir sukrėsti tešlą. Išlyginti paviršių. Kepti 180 C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių. Patikrinti įbedus medinį pagaliuką, ar gerai iškepė. Jei pagaliukas švarus, neaplipęs tešla, reiškia pyragas jau iškepė. Jei ne, kepti dar 5 minutes ir vėl tikrinti.

  4. Ataušinti ant grotelių, pabarstyti milteliniu cukrumi ir skanauti.

Porcijų skaičius: 8
Receptą atsiuntė: Dorianas
» Rašyti komentarą