Šokoladinis tortas su putėsiais bei bruknėmis


- Kakava, 2 valgomieji šaukštai
- Kiaušiniai, 4 vienetai
- Druska
- Graikiniai riešutai, 150 gramų
- Bruknės, 1 stiklinė
- Cukrus, 350 gramų
- Vanduo, 0.5 stiklinės
- Grietinėlė, >30%, 500 mililitrų
- Šokoladas, juodasis, 350 gramų
- Brendis, 4 valgomieji šaukštai
Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros.
Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Baltymus išplakite iki standžių putų su žiupsneliu druskos. Po truputį pilkite 250 g cukraus ir plakite, kol gausis putėsiai.
Į šią masę sudėkite riešutus (kapotus), kakavą, trintas bruknes ir gerai išmaišykite.
Padenkite kepimo formą kepimo popieriumi, supilkite mišinį ir kepkite apie 20 min iki auksinės rudos spalvos.
Vandens vonelėje ištirpinkite šokoladą, sumaišykite jį su brendžiu.
Į puodą su vandeniu suberkite likusį cukrų ir virkite apie 4 min.
Trynius išplakite. Palengva į juos supilkite cukraus tirpalą.
Atskirai išplakite grietinėlę ir sumaišykite ją su šokolado bei trynių masėmis.
Gautus putėsius supilkite ant iškepto ir atvėsinto pagrindo. Viršų papuoškite bruknėmis ir palikite nakčiai šaldytuve.