Šokoladinis tortas

Šokoladinis tortas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Šokoladas, juodasis, 100 gramų
  • Sviestas, 120 gramų
  • Kiaušiniai, 4 vienetai
  • Rudasis cukrus, 110 gramų
  • Rudasis cukrus, 110 gramų
  • Miltai, 170 gramų
  • Kakava, 30 gramų
  • Kepimo milteliai, 1.5 arbatinio šaukštelio
  • Druska, 1 žiupsnelis
  • Vanilės esencija, 1 lašas
  • Kefyras, 200 mililitrų
  • Grietinė, 400 mililitrų
  • Šokoladas, juodasis, 300 gramų
Gaminimo instrukcija:
  1. Orkaitę įkaitinti iki 190°C temperatūros. Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi.

  2. Ištirpinti sviestą ir šokoladą karšto vandens vonelėje. Kiaušinius įmušti į dubenį, suberti cukrų ir elektriniu plaktuvu gerai išplakti (apie 7 min.). Ištirpintą sviestą su šokoladu išmaišyti ir supilti į kiaušinių plakinį. Plakti toliau nedideliu greičiu, kol masė taps vientisa. Miltus, kakavą, druską ir kepimo miltelius persijoti į dubenį, suberti į šokoladinę masę ir išmaišyti. Įpilti kefyrą ir išmaišyti.

  3. Tešlą padalinti į dvi dalis ir iškepti du biskvitus. Kepti apie 20 - 30 min. Atvėsusius, perpjauti per pusę, kad turėtume 4.

  4. Kremui ištirpinti šokoladą karšto vandens vonelėje. Kitame puodelyje šiek tiek pašildyti grietinę ir į ją pilti ištirpusį šokoladą bei maišyti. Kai kremas bus kambario temperatūros, jau galima sutepti biskvitus, aptepti kraštus. Papuošti saldainukais ar tarkuotu šokoladu.

    Skanaus!

Porcijų skaičius: 12
Receptą atsiuntė: Jurgita
» Rašyti komentarą
» Komentarai
.
2015-03-03 00:13
Atrodo skaniai, bet aš dar būtinai sulaistyčiau biskvitus alkoholiu (pvz., brendžiu), arba stipria arbata / kava su alkoholiu. Kitaip bus sausas kaip iš kokios Maximos (foto leidžia manyti, kad taip ir yra).