Šokoladinis tortas


- Šokoladas, juodasis, 100 gramų
- Sviestas, 120 gramų
- Kiaušiniai, 4 vienetai
- Rudasis cukrus, 110 gramų
- Rudasis cukrus, 110 gramų
- Miltai, 170 gramų
- Kakava, 30 gramų
- Kepimo milteliai, 1.5 arbatinio šaukštelio
- Druska, 1 žiupsnelis
- Vanilės esencija, 1 lašas
- Kefyras, 200 mililitrų
- Grietinė, 400 mililitrų
- Šokoladas, juodasis, 300 gramų
Orkaitę įkaitinti iki 190°C temperatūros. Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi.
Ištirpinti sviestą ir šokoladą karšto vandens vonelėje. Kiaušinius įmušti į dubenį, suberti cukrų ir elektriniu plaktuvu gerai išplakti (apie 7 min.). Ištirpintą sviestą su šokoladu išmaišyti ir supilti į kiaušinių plakinį. Plakti toliau nedideliu greičiu, kol masė taps vientisa. Miltus, kakavą, druską ir kepimo miltelius persijoti į dubenį, suberti į šokoladinę masę ir išmaišyti. Įpilti kefyrą ir išmaišyti.
Tešlą padalinti į dvi dalis ir iškepti du biskvitus. Kepti apie 20 - 30 min. Atvėsusius, perpjauti per pusę, kad turėtume 4.
Kremui ištirpinti šokoladą karšto vandens vonelėje. Kitame puodelyje šiek tiek pašildyti grietinę ir į ją pilti ištirpusį šokoladą bei maišyti. Kai kremas bus kambario temperatūros, jau galima sutepti biskvitus, aptepti kraštus. Papuošti saldainukais ar tarkuotu šokoladu.
Skanaus!
2015-03-03 00:13
2020-04-17 00:54