Šokoladinis riešutų pyragas

Šokoladinis riešutų pyragas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Citrinos, 1 vienetas
  • Cukraus pudra, 50 gramų
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Kvietiniai miltai, 250 gramų
  • Pienas
  • Grietinėlė, aptepimui, 100 gramų
  • Šokoladas, juodasis, aptepimui, 55 gramai
  • Sviestas, 125 gramai
  • Sviestas, ištirpintas, aptepimui, 1 valgomasis šaukštas
  • Razinos, aptepimui
  • Riešutai, aptepimui
Gaminimo instrukcija:

Šaltą sviestą supjaustyti kubeliais ir sudėti į dubenį. Taip pat suberti miltus ir cukraus pudrą. Trindami pirštais sviestą su miltais gausime trupinius. Į juos įpilame šakute paplaktą kiaušinį su pienu, įdedame nutarkuotos citrinos žievelės. Tešlą greitai suminkyti ir atšaldyti. Po 30 min. atšaldytą tešlą iškočiojame ir klojame į kepimo skardą.
Kepame 180 laipsnių pagal Celsijų orkaitėje apie 15 min.
Aptepimui: sumaišome ištirpintą šokoladą su sviestu, grietinėle. Šiuo mišiniu aptepame pyragą ir apibarstome smulkintais riešutais ir razinomis.

Receptą atsiuntė: Jolanta M.
» Rašyti komentarą