Šokoladinis riešutų pyragas

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Citrinos, 1 vienetas
- Cukraus pudra, 50 gramų
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Kvietiniai miltai, 250 gramų
- Pienas
- Grietinėlė, aptepimui, 100 gramų
- Šokoladas, juodasis, aptepimui, 55 gramai
- Sviestas, 125 gramai
- Sviestas, ištirpintas, aptepimui, 1 valgomasis šaukštas
- Razinos, aptepimui
- Riešutai, aptepimui
Gaminimo instrukcija:
Šaltą sviestą supjaustyti kubeliais ir sudėti į dubenį. Taip pat suberti miltus ir cukraus pudrą. Trindami pirštais sviestą su miltais gausime trupinius. Į juos įpilame šakute paplaktą kiaušinį su pienu, įdedame nutarkuotos citrinos žievelės. Tešlą greitai suminkyti ir atšaldyti. Po 30 min. atšaldytą tešlą iškočiojame ir klojame į kepimo skardą.
Kepame 180 laipsnių pagal Celsijų orkaitėje apie 15 min.
Aptepimui: sumaišome ištirpintą šokoladą su sviestu, grietinėle. Šiuo mišiniu aptepame pyragą ir apibarstome smulkintais riešutais ir razinomis.
» Rašyti komentarą