Šokoladinis pyragas su varškės kamuoliukais


- Cukrus, kamuoliukams, 50 gramų
- Cukrus, tešlai, 60 gramų
- Kakava, tešlai, 3 valgomieji šaukštai
- Krakmolas, kamuoliukams, 3 valgomieji šaukštai
- Krakmolas, tešlai, 2 valgomieji šaukštai
- Kiaušiniai, tešlai, 4 vienetai
- Kiaušiniai, tryniai, kamuoliukams, 2 vienetai
- Kvietiniai miltai, tešlai, 2 valgomieji šaukštai
- Šokoladas, juodasis, tešlai, 50 gramų
- Varškė, kamuoliukams, 250 gramų
- Druska, tešlai
- Kokosas, drožlės, kamuoliukams, 50 gramų
- Kepimo milteliai, tešlai
Reikės 22 cm apvalios formos.
Varškę ištrinti su kiaušinių tryniais, kokosų drožlėmis, cukrumi ir krakmolu. Šlapiomis rankomis suformuoti kamuoliukus ir sudėti į kepimo formą tam tikru atstumu vienas nuo kito.
Suplakite trynius su cukrumi iki vientisos masės. Pridėkite ištirpintą šokoladą ir gerai išmaišykite.
Suplakite baltymus, palaipsniui pridedant cukraus, iki purumo.
Į trynių ir cukraus masę įdėkite miltų, krakmolo, kepimo miltelių, kakavos ir druskos. Švelniai, keliais etapais, į tešlą įmaišykite plaktus baltymus (maišant pagal laikrodžio rodyklę!).
Tešlą supilkite ant varškės kamuoliukus.
Pyragą kepkite iki 175 laipsnių pagal Celsijų įkaitintoje orkaitėje.
Šiek tiek atvėsinkite ir apipilkite ištirpintu šokoladu.
SkAnAuS!
2018-07-03 08:46
2017-09-04 19:19
2019-10-01 07:18