Šokoladinis pyragas su kriaušėmis


- Cukrus, 120 gramų
- Kakava, 15 gramų
- Kriaušės, 2 vienetai
- Kiaušiniai, 3 vienetai
- Kvietiniai miltai, 240 gramų
- Sirupas, klevų, 3 valgomieji šaukštai
- Grietinėlė, arba pienas, 80 mililitrų
- Šokoladas, juodasis, 100 gramų
- Likeris, kiaušinių, 70 mililitrų
- Sviestas, arba margarinas (minkštas), 160 gramų
- Kepimo milteliai, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Vanilinis cukrus, pakelis, 1 vienetas
- Džemas, abrikosų, 70 mililitrų
Papildomai dar reikės 1 pasifloro.
Kriaušes nuplaukite, nulupkite, perpjaukite per pusę, išimkite sėklas ir supjaustykite 5-7mm storio skiltelėmis
Klevų sirupą sumaišykite su citrinų sultimis, gautu mišiniu apipilkite kriaušių skilteles ir palikite apie 30 minučių pamarinuoti šaldytuve.
Ištirpinkite šokoladą vandens vonelėje.
Sviestą išsukite su cukrumi bei vaniliniu cukrumi iki purios baltos masės.
Į sviestą įmuškite kiaušinius ir viską gerai išmaišykite.
Į gautą masę įmaišykite ištirpintą šokoladą.
Atskirai į dubenį persijokite miltus, kepimo miltelius bei kakavą ir gautą sausų ingredientų mišinį įmaišykite į tešlą.
Galiausiai įmaišykite į tešlą kiaušinių likerį bei plaktą grietinėlę.
Supilkite gautą tešlą į sviestu pateptą kepimo formą, susmaigstykite į ją kriaušių skilteles ir kepkite apie 50 min. 180 laipsnių temperatūroje.
Iškeptą pyragą aptepkite pašildytu abrikosų džemu bei pasifloro minkštimu.
Skanaus.
2012-03-09 13:12

2012-03-09 11:32

2012-05-16 14:25