Šokoladinis pyragas su kriaušėmis

Šokoladinis pyragas su kriaušėmis
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukrus, 120 gramų
  • Kakava, 15 gramų
  • Kriaušės, 2 vienetai
  • Kiaušiniai, 3 vienetai
  • Kvietiniai miltai, 240 gramų
  • Sirupas, klevų, 3 valgomieji šaukštai
  • Grietinėlė, arba pienas, 80 mililitrų
  • Šokoladas, juodasis, 100 gramų
  • Likeris, kiaušinių, 70 mililitrų
  • Sviestas, arba margarinas (minkštas), 160 gramų
  • Kepimo milteliai, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Vanilinis cukrus, pakelis, 1 vienetas
  • Džemas, abrikosų, 70 mililitrų
Gaminimo instrukcija:

Papildomai dar reikės 1 pasifloro.
Kriaušes nuplaukite, nulupkite, perpjaukite per pusę, išimkite sėklas ir supjaustykite 5-7mm storio skiltelėmis
Klevų sirupą sumaišykite su citrinų sultimis, gautu mišiniu apipilkite kriaušių skilteles ir palikite apie 30 minučių pamarinuoti šaldytuve.
Ištirpinkite šokoladą vandens vonelėje.
Sviestą išsukite su cukrumi bei vaniliniu cukrumi iki purios baltos masės.
Į sviestą įmuškite kiaušinius ir viską gerai išmaišykite.
Į gautą masę įmaišykite ištirpintą šokoladą.
Atskirai į dubenį persijokite miltus, kepimo miltelius bei kakavą ir gautą sausų ingredientų mišinį įmaišykite į tešlą.
Galiausiai įmaišykite į tešlą kiaušinių likerį bei plaktą grietinėlę.
Supilkite gautą tešlą į sviestu pateptą kepimo formą, susmaigstykite į ją kriaušių skilteles ir kepkite apie 50 min. 180 laipsnių temperatūroje.
Iškeptą pyragą aptepkite pašildytu abrikosų džemu bei pasifloro minkštimu.
Skanaus.

Receptą atsiuntė: Jolita
» Rašyti komentarą
» Komentarai
:)
2012-05-16 14:25
na,atrodo neblogai. o butinas likeris ir sirupas?
Jolita
2012-03-09 13:12
Be abejo, galima pakoreguoti receptą ir vienus ingredientus pakeisti kitais arba kai kurių atsisakyti, jei nemėgstate arba neturite
VAIDA JUŠKELIENĖ
2012-03-09 11:32
turėtų būt labai skanus,tik daug produktų reikia o tas likeris ar labai ten reikalingas?