Šokoladinis pyragas su kokosiniais varškės kamuoliukais


- Cukrus, 110 gramų
- Kakava, 3 valgomieji šaukštai
- Krakmolas, 5 valgomieji šaukštai
- Kiaušiniai, + 2 tryniai, 4 vienetai
- Kvietiniai miltai, 2 valgomieji šaukštai
- Šokoladas, pieniškas, 100 gramų
- Varškė, 250 gramų
- Kokosas, drožlės, 50 gramų
- Kepimo milteliai, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Vanilinis cukrus, 1 valgomasis šaukštas
Sumaišykite viename dubenyje varškę, 2 kiaušinių trynius, 50 g cukraus, kokoso drožles bei 3 nubrauktus šaukštus krakmolo.
Iš gautos masės drėgnomis rankomis suformuokite kamuoliukus.
Tešlai išplakite 4 kiaušinių trynius su 30 g cukraus ir vaniliniu cukrumi, kol gausis šviesi ir vientisa masė.
Sudėkite ištirpintą šokoladą ir sumaišykite.
Sumaišykite miltus, 2 nubrauktus šaukštus krakmolo, kepimo miltelius bei kakavą ir įmaišykite į kiaušinių trynių masę.
Suplakite 4 kiaušinių baltymus su likusiais 30 g cukraus ir palengva įmaišykite į tešlą.
Kepimo formą su nuimamais kraštais padenkite kepimo popieriumi, supilkite tešlą ir įspauskite kokosinius varškės kamuoliukus.
Kepkite 30-40 minučių 175 laipsnių temperatūroje.
Iškeptą atvėsinkite ant grotelių ir, atvėsus, aptepkite viršų tirpintu šokoladu.
Skanaus.
2017-02-04 09:07
2016-07-12 13:14
2015-10-07 19:24

2015-01-25 11:18

2022-01-01 11:45