Šokoladinis kremas

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Cukraus pudra, 50 gramų
- Cukraus pudra, pabarstymui
- Kakava, milteliai, 25 gramai
- Kiaušiniai, tryniai, 4 vienetai
- Baltas vynas, 100 mililitrų
- Šokoladas, juodasis, drožlių
Gaminimo instrukcija:
Į vidutinio dydžio puodą įpilame vandens ir užviriname. Liepsną sumažiname. Į mažesnį metalinį indą įdedame trynius, suberiame cukrų, kakavą, atsargiai išmaišome šakute, paskui iš lėto įstatome indą į puodą su vandeniu virš garų. Suplakame kremą plakikliu didžiausiais apsisukimais į purią masę (3-5 min.). Plakdamos po truputį mažomis porcijomis pilame vyno. Tai darant visą laiką maišome kremą, kad vynas nenutekėtų į dugną, o ant indo sienelių nenusėstų tryniai ir nesudarytų gumuliukų. Plakant vanduo neturi virti. Kremą plakame tol, kol bus toks tirštas, kad nekris iš šaukšto (apie 10 min.). Indą išimame, truputį ataušiname, perdedame į gražų dubenį, papuošiame ir pabarstome miltiniu cukrumi. Iškart patiekiame.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2011-05-08 14:53
ar tinka sis kremas naminiams vafliams?
2011-08-26 09:28