Šokoladinis keksas su aguonomis

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Aguonos, 5 valgomieji šaukštai
- Cukrus, 1 stiklinė
- Kakava, 3 valgomieji šaukštai
- Krakmolas, 100 gramų
- Kiaušiniai, 4 vienetai
- Kvietiniai miltai, 200 gramų
- Pienas, 4 valgomieji šaukštai
- Sviestas, 200 gramų
- Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
- Vanilinis cukrus, 2 arbatiniai šaukšteliai
Gaminimo instrukcija:
Pieną pakaitinti su vaniliniu cukrumi.
Sviestą trinti su cukrumi iki purios masės ir po vieną įmušti kiaušinius.
Miltus bei krakmolą persijoti ir sumaišyti su kepimo milteliais.
Kiaušinių masę sumaišyti su pienu ir miltais, įpilti citrinų sulčių.
Į 2/3 tešlos suberti kakavos miltelius, išmaišyti.
Į likusią dalį suberti aguonas.
Kepimo formą ištepti riebalais, pirma įdėti kakavos tešlą, o į vidurį aguonų masę, po to vėl kakavos masę.
Keksą pašauti į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepti apie 40 min.
Skanaus!!!
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2011-11-24 22:25
ar tikrai krakmolo 1 kg?
2011-11-24 23:00