Šokoladinis Everestas

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Kiaušiniai, (baltymai), 12 vienetų
- Vanilinis cukrus, 2 stiklinės
- Citrinos, (sultys), 1 stiklinė
- Cukraus pudra, 2 stiklinės
- Šokoladas, 100 gramų
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 10
Baltymus išplakti iki standžių putų, po truputį beriant cukraus pudrą. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi ir specialiu švirkštu spausti baltymų masę. Kepti 100 - 110 °C temperatūros orkaitėje apie valandą laiko (morengai bus iškepę, kai baltymų masė taps sausa ir lengva).
Kol kepa morengai suplakite citrinos sultis su cukraus pudra.
Iš iškepusių morengų lipdykite kalną, naudojant cukraus ir citrinos sulčių glajų. Leiskite sustingti.
Tada viršų gražiai apliekite tirpintu (pravėsusiu) šokoladu.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2015-01-30 00:19