Šokoladinis Everestas

Šokoladinis Everestas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kiaušiniai, (baltymai), 12 vienetų
  • Vanilinis cukrus, 2 stiklinės
Glajui:
  • Citrinos, (sultys), 1 stiklinė
  • Cukraus pudra, 2 stiklinės
  • Šokoladas, 100 gramų
Gaminimo instrukcija:
  1. Baltymus išplakti iki standžių putų, po truputį beriant cukraus pudrą. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi ir specialiu švirkštu spausti baltymų masę. Kepti 100 - 110 °C temperatūros orkaitėje apie valandą laiko (morengai bus iškepę, kai baltymų masė taps sausa ir lengva).

  2. Kol kepa morengai suplakite citrinos sultis su cukraus pudra.

  3. Iš iškepusių morengų lipdykite kalną, naudojant cukraus ir citrinos sulčių glajų. Leiskite sustingti.

  4. Tada viršų gražiai apliekite tirpintu (pravėsusiu) šokoladu.

Porcijų skaičius: 10
Receptą atsiuntė: Lina
» Rašyti komentarą
» Komentarai
xklausimas
2015-01-30 00:19
Nelogiškai surašytas receptas?.?